Zipcar, Otokoç’la Türkiye pazarına girdi

Zipcar, Otokoç’la Türkiye pazarına girdi

Saatlik araç kiralama markası Zipcar, Otokoç Otomotiv işbirliğiyle Türkiye'de hizmet vermeye başladı.

İlk lisansiye ülke unvanıyla Türkiye'de Otokoç Otomotiv işbirliği ile faaliyete başlayan Zipcar'ın tanıtım toplantısında konuşan Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, Zipcar'ın dünyadaki ilk lisansiye hakkını almanın kendileri için çok gurur verici olduğunu söyledi.

Saatlik araç kiralama iş modelinin çok hızlı büyüyen ve inovatif bir model olması nedeniyle bu yatırımı yapma kararı aldıklarını kaydeden Özdemir, şöyle konuştu: "Bu şekildeki araç paylaşım gruplarının 2012 yılında 2,3 milyon üyesi vardı, 2020 yılında ise tahminler 12 milyon üyeye çıkacağını gösteriyor. Bu model 8 yıllık zamanda 6 kat büyümüş olacak. Bu da ortalama yıllık yüzde 50 büyümeye karşılık geliyor. Avis Budget Group bu işe inançla başladı. Zipcar'ı satın aldıkları tarihteki borsa değerinin yüzde 50 üzerinde bir bedel ödediler. Bu da Zipcar'ın geleceğine olan güveni yansıtıyor."

Özdemir, Otokoç Otomotiv olarak rekabet üstü ve öncü uygulamalarla müşterilere değer yaratmayı misyon edindiklerini ifade etti. Otokoç Otomotiv'in tüm markalarında bu misyonu hayata geçirdiklerini vurgulayan Özdemir, "Otomotiv perakendeciliğinde ilk şirket olduk ve tarihini yazdık. Araç kiralamanın da tarihini yazdık. Zipcar işbirliğiyle saatlik araç kiralama faaliyeti de yapabilecek duruma geldik. Sonuç olarak Otokoç Otomotiv bugün Avis, Budget ve Zipcar markalarıyla 1 saatten 47 aya kadar araç kiralama hizmeti sunuyor. İnşallah Zipcar ile de araç paylaşım iş modelinin tarihini yazacağız" dedi.

"ZİPCAR MODELİ TAM DA GENÇLERİN İHTİYACINI KARŞILIYOR"
Gençlerin artık araç sahibi olmak istemediklerini ve kullandıkları kadar ödemek istediklerini belirten Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Zipcar modeli tam da gençlerin ihtiyacını karşılıyor. Teknoloji ve mobilite yaşamımızın her alanına girdi. Arkadan çok hızlı ve çok değişik bir nesil geliyor. Zipcar da teknoloji, esneklik ve kullandığın kadar öde mantığıyla tam olarak onları hedef alıyor. Zipcar, şehirdeki sıkıntılara da çare buluyor. Bugün Asya'dan Avrupa'ya ya da Avrupa'dan Asya'ya tekneyle ya da vapurla geçtiğiniz zaman Zipcar'ınızı alıp işinizi halledip tekrar geri dönebileceksiniz. Zipcar'ın kendi otoparkları olduğu için otopark sıkıntısının önüne geçiyor. Çevreci özelliğiyle de bugün 1 Zipcar, şehir yollarından 17 aracı çekiyor. Bu da daha az otopark alanı ve daha az karbondioksit salınımı demek."

Özdemir, bir araştırmaya göre bir aracın dünya genelinde ortalama olarak 55 dakika kullanıldığı bilgisini paylaştı. Bu araçların 23 saat boyunca otoparklarda veya kapı önlerinde durduğuna dikkati çeken Özdemir, Zipcar'ın kullanımı ile verimliliğin büyük oranda artırılabileceğini söyledi. Zipcar Uluslararası Operasyonlar Başkanı Massimo Marsili de İstanbul lansmanının Zipcar için çok önemli bir aşama olduğuna işaret ederek, "Zipcar aslında bir araç kiralama değil, bir yaşam biçimi bizim için. Zipcar, üyelerimiz tarafından pazara tanıtılacak çünkü hizmetimiz eşsiz" değerlendirmesinde bulundu.

Zipcar'ın 900 binden fazla üyesi, 10 binin üzerinde de aracı olduğu bilgisini veren Marsili, teknolojilerinin tamamen inovasyon üzerine kurulu olduğunu söyledi. Marsili, Zipcar uygulamasının 1 milyondan fazla kullanıcı tarafından indirildiğini, müşterilerin bu uygulama sayesinde aracın nerede olduğunu görebildiğini, rezervasyon yapabildiğini ve aracı çalıştırabildiklerini kaydetti.

“MOBİL UYGULAMAYLA ARAÇ KİRALANABİLİYOR"
Otokoç Otomotiv Araç Kiralamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici ise Zipcar markasının İşte Zip, Kampüste Zip ve Herkese Zip seçenekleriyle hizmet vereceği bilgisini paylaştı. Zipcar'ın hareketli şehir hayatından kaynaklanan araç ihtiyacını karşılama adına kurumsal ve bireysel olarak büyük kolaylık sağladığını ifade eden Ekici, şöyle konuştu: "Zipcar'ı kullanmak için önce mobilden ya da internet üzerinden üye olmanız gerekiyor. Ardından rezervasyon gerçekleştiriliyor, daha sonra Zipkart ya da akıllı cep telefonuyla aracın kapısını açıyorsunuz ve en sonunda anahtarı içinde bulunan aracınızı çalıştırıp yolunuza devam ediyorsunuz. Eğer aracınızı otoparkta kaybederseniz de mobil uygulamayla kornaya basarak aracınızı kolayca bulabiliyorsunuz."

Ekici, Zipcar'a ayda 10 liraya ya da yılda 75 liraya üye olunabildiğini söyledi. Sadece bir aylığına da üye olunabileceğini kaydeden Ekici, araç filolarında her türlü ihtiyaca uygun araçların bulunduğunu söyledi. Zipcar olarak şu an 20 lokasyonda hizmet verdiklerini belirten Ekici, yıl sonunda bu sayıyı 50'ye, 5 yılda da 150'ye çıkaracaklarını dile getirdi. Ekici, Zipcar'ın metro-otobüs çıkışları, plazalar, iş merkezleri, alışveriş merkezleri, üniversiteler, oteller, benzin istasyonları ve uydukentlerde hizmet verdiğini kaydetti

SAATLİK ARAÇ KİRALAMA ÜCRETİ MİNİMUM 13 LİRA
Bir gazetecinin, aracın alınan lokasyona değil de istenilen lokasyona bırakılması uygulamasının ne zaman başlatılacağını sorması üzerine, Zipcar Uluslararası Operasyonlar Başkanı Massimo Marsili, bu konu üzerinde bir test gerçekleştirdiklerini ve test sonuçlarına göre alınan kararı üyeleriyle paylaşacaklarını ifade etti. Zipcar'ın İstanbul'da kaç araçla faaliyete başladığının sorulması üzerine de Otokoç Otomotiv Araç Kiralamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İnan Ekici, şu an itibariyle 50 araçla işe başladıklarını, yıl sonunda ise 200'e yakın araca ulaşacaklarını söyledi. Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir ise Zipcar'da araç kiralama ücretinin ne kadar olacağının sorulması üzerine, 1 saatlik araç kiralama bedelinin minimum 13 lira olacağını, bu fiyata 30 kilometrelik ücretsiz yakıtın da dahil olduğunu belirtti.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.