ZF, elektrikli fren balatalarını Automechanika'da tanıtacak

ZF, elektrikli fren balatalarını Automechanika'da tanıtacak

ZF Aftermarket Frankfurt'ta düzenlenen Automechanika 2018'de 3.Salon’daki A91 standında, sadece yeni nesil elektrikli araçlar için geliştirilen Electric Blue fren balatalarının, dünya lansmanını yapacak.

 Uzun süreli başarı için, geleneksel tamirhane işini geliştirip, akıllı mobil servis sağlayıcısına döndürmek çok önemlidir. ZF Aftermarket, önde gelen endüstriyel ticaret fuarı Automechanika 2018’de, başarılı olmak için gerekli konsept ve ürünlere hali hazırda sahip olduğunu kanıtlayacak. Dünyanın önde gelen otomotiv tedarikçilerinden biri olan ZF Aftermarket 3.Salon’daki A91 standında, sadece yeni nesil elektrikli araçlar için geliştirilen Electric Blue fren balatalarının, dünya lansmanını yapmakla kalmayıp, yeni sürüş konseptlerini ve tamirhane dijitalleşme tekliflerini sunuyor olacak.

zf-automechanika_2.jpgZF Services ve TRW Aftermarket'in birleşmesi, ve ardından ZF Aftermarket'in kuruluşundan on sekiz ay sonra organizasyon, hareketli satış sonrası pazarının geleceği şekillendirmek için mükemmel bir şekilde donatılmış olduğunu kanıtlıyor. Kendinden emin ve güvenilir bir ortak olarak ZF Aftermarket, dijitalleşme ve elektromobilite gibi alanlarda müşterileri için fırsatlar yaratmaya çalışıyor. ZF Aftermarket'in Ürün & Market Müdürü Dr. Ulrich Walz şöyle açıklıyor: “ZF olarak, iletişim çağının otomotiv teknolojilerini geliştirmeye erken bir aşamada dahil olduk. Otonom taksiler, elektrikli otobüsler ya da farklı ulaşım biçimlenirinin bağdaştırılması konularında, ZF yeni teknolojiler geliştirerek yeni mobilite dönemine rehberlik ediyor. Grubumuzu sloganı “gör, düşün, uygula” (see, think, act”) satış sonrası pazarındaki hareketlerimizi belirliyor. Pazarın hangi yönde hareket ettiğini görebiliriz, bu da ürün ve hizmetler için yeni çözüm yaklaşımlarını proaktif bir şekilde kavramsallaştırmamıza ve uygulamaya geçirmemize olanak tanıyor.

Yenilikçi teknoloji; Elektrikli araçlar için Electric Blue

ZF Grubuna bağlı TRW markası, elektrikli araçlar için Electric Blue adı altında geliştirilen fren balatalarının dünya tanıtımını Frankfurt’ta yapacak. Bu yenilik özellikle elektrikli araçlarda motor sesi çok az olduğu için araç içinden duyulan frenleme sesini azaltmak amaçlı yapıldı. Standard olarak ses engelleme aksesuarları ile birlikte tedarik edilen bu balatalar, iyileştirilen ses kalitesine ek olarak kullanılan fren balatası malzemesi ve mavi şim kombinasyonu, frenleme işlemi sırasında yüzde 45’e kadar daha az emisyon salınımı yapıyor.

zf_electric_blue_pad.jpgFren balataları, piyasadaki en popüler 15 elektrikli model için Eylül 2018’de, 2019’un sonunda ise Avrupa binek otomobil pazarının yüzde 97’sine yönelik olarak sunulacak. ZF Aftermarket IAM İş Birimi başkanı Markus Wittig, "Özellikle şehir içi kullanımlarda" diyor ve ekliyor "yüksek oranda otomatik ve hatta otonom sürüş yapan elektrikli bireysel araç ve toplu taşıma sistemlerinde artış göreceğiz. Yarının hareketliliğine şekil veriyoruz. Bir diğer örnek, ZF’nin elektrikli ve otonom sistem teknolojilerini bünyesinde barındıran ilk araç e.GO Mover, şehir içi otonom sürüşe sahip ilk araç olarak seri üretime hazırlanıyor.”

Ortak girişim e.GO Moove GmbH'nin bir parçası olarak, ZF, Aachen merkezli e.GO Mobile AG ile işbirliği içinde elektrikle çalışan ve otonom sürüşe sahip “mover”ı gururla sunar. e.GO Mover'ın prototipi Automechanika fuar standında daha da öne çıkacak.

Yeni teknolojiler beraberinde uzmanlık isteyen beceriler gerektirir. Teknolojik gelişmeler tamirhaneler için ilginç bir büyüme potansiyeli sunuyor; ama sadece zamanında hazırlanırlarsa. ZF Aftermarket ilk olarak Almanya ve İngiltere’de bu gerekliliklere yüksek voltajlı eğitim kurslarını devreye alarak cevap verdi. Pratik sınıf temelli eğitim oturumları ile dikkatli ayarlanmış e-öğrenme modüllerini kullanan bu kurslar, teknisyenleri geleceğin teknolojileri için başarıyla hazırlarken, katılım süresini ve maliyetleri düşürüyor.

VOX Araba Doktorları sürükleyici bilgi-eğlence tecrübesi yaşatacak

Alman TV yıldızları, Holger Parsch ve Hans-Jürgen Faul – milyonların bildiği şekilde ‘The Car Doctors’ - ZF’nin onur konukları olacak. “Doktorlar” 14-15 Eylül’de sahneye çıkıp özellikle hibrid elektrikli araçlar ile çeşitli şanzıman tiplerini tartışacak.

Akıllı çözümler tamirhanelere yeni fırsatlar sunuyor

Tamirhane konseptlerinin yüksek cazibesi, önümüzdeki zorluklarla ilgili büyük bir farkındalığı ortaya koymaktadır. ZF Aftermarket iletişim kurabilen aracın bağımsız tamirhanelerde anlaşılmasını sağlar. “İlk başta garip gelebilir, ama daha yakından baktığınızda, bu geleceğin temel bir anahtarıdır. Openmatics ile bu anahtarı geliştirdik,” diye açıklıyor Aftermarket Bölüm başkanı Helmut Ernst.

ZF'nin bağlantı çözümü açık bir bağlantı platformuna dayanması sebebiyle araç üreticilerinden bağımsız olarak çalışabilir. Bir arıza tespit cihazı verileri toplar ve aktarır. Bu parça, aracın arıza tespit arayüzünden doğrudan yakıt seviyesine, frenleme yanıtına ve hata mesajlarına kadar 74 özel sinyal okur. Ernst: "Openmatics, ustalara filo müşterilerine çeşitli ürün ve hizmetler sunma olanağı sağlıyor." diyerek fuar ziyaretçilerinin bu ürünleri ve hizmetleri fuar standında deneyimlemelerini öneriyor.

Ağ, herkes için değer katıyor

IAM (Satış Sonrası Bağımsız Pazarı) Derneği’nin bir üyesi olan Verein Freier Ersatzteilmarkt e.V., ZF Aftermarket, Frankfurt am Main'da iş ortaklarıyla da beraber bir dizi faaliyette bulunacak. Dr.Ulrich Walz şunları vurgulamaktadır: “Pazarda aktif bir oyuncu olarak endüstrinin endişelerini öne çıkarmak bizim için çok önemlidir, çünkü çözüme gittiğimizde herkes fayda sağlayabilir. Parça kalitesi gibi ortaklaşa yürüttüğümüz faaliyetlerimizde, son derece ilgi çekici senaryolardan geçiyoruz.”

Frankfurt'un sadece iş merkezi değil, eğlencenin de mümkün olabileceğini fuar ziyaretçilerine göstermek için eğlenceli ve sportif "Mekanik Oyunlar’ ziyaretçileri 2, 3 ve 4 numaralı salonların önünde yer alan AGORA açık alanda cazibe toplaması beklenen E.GO-kartlar ile bekliyor olacak. Daha fazlası 11-15 Eylül tarihleri arasında, Automechanika Frankfurt’da.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.