Yusen İnci Lojstik, tüm paydaşları aynı platformda buluşturdu

Yusen İnci Lojstik, tüm paydaşları aynı platformda buluşturdu

Yusen İnci Lojstik, Yusen Vantage adını verdiği kargo takip sistemi ile büyük bir altyapı yatırımına imza attı ve yüklemelerini tamamen dijitale taşıyarak gümrük, taşıyıcılar ve müşterileri aynı platformda buluşturdu.

Yusen İnci Lojstik Hava Kargo Ülke Müdürü Ulvi Türkben, yeni yatırımları ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Müşterilerimiz çok yakında bu sistemin faydalarını görmeye başlayacaklar. Gümrük, taşıyıcılar ve müşterilerin aynı platform üzerinde dijital olarak tüm işlemlerini uzaktan gerçekleştirecekleri günler çok yakın görünüyor artık” şeklinde konuştu.

Türkben, 2020’nin ilk beş ayında Türkiye’den 2 bin ton hava kargo elleçlemesi gerçekleştirdiklerini belirtti. Türkben ayrıca 2020’nin ilk çeyreğinde yüzde 40 büyüme kaydettiklerini söyledi. Yusen İnci Lojistik, İnci Holding ve Yusen Logistics ortaklığında sektörde birçok noktaya hava kargo taşımaları yapıyor. COVID-19 öncesi hava kargo taşımalarında da önemli bir büyüme rakamı yakaladı. Bu süreçte 2020’nin ilk çeyreğinde iş hacmi bakımından firma olarak yüzde 40 büyüme kaydettiklerini ifade eden Türkben, “COVID-19 hava kargo taşımalarımızı ve müşterilerimizi elbette tüm dünyayı olduğu gibi çok ciddi olarak etkiledi. Nisan ve Mayıs aylarında hacimlerimizde yüzde 40 civarı bir azalma yaşadık” dedi. Havacılık sektörünün COVID-19 pandemisiyle birlikte büyük bir düşüş yaşadığını söyleyen Türkben, “Hava kargo taşımalarının yüzde 60’a yakınlık kısmı yolcu uçaklarıyla yapılıyor. Yolcu uçaklarının yüzde 65’inin park halinde kaldığı bir süreçte hava kargo taşıma kapasitesinde de en az yüzde 30 azalma yaşandığını söyleyebiliriz. Hem kapasitedeki azalma hem de yolcunun da kalmamış olması hava kargo fiyatlarını da oldukça etkilemiş durumda. Bu süreçte neredeyse iki katına yaklaşan fiyat artışları yaşandı” diye konuştu. 

Yusen Logistics olarak dünya sıralamasında ilk 15 içerisinde yer aldıklarına dikkat çeken Türkben, “Firmamızın başlıca faaliyet alanları ise, hava kargo, denizyolu, karayolu, depolama, yurt içi dağıtım, tedarik zinciri yönetimi ve inovatif müşteri bazlı çözümlerden oluşuyor” şeklinde konuştu. Tekstil, perakende, elektronik, otomotiv sektörlerinde yaşanan düşüşlerin lojistik ihtiyaçlara yönelik talepleri azalttığına değinen Türkben, “Bu süreçte bize biraz da olsa nefes aldıran sektörler gıda ve medikal malzeme sektörleri oldu” dedi.
Hava kargo alanında önceliklerinin her zaman insan kaynağı ve sonrasında ise dijital alt yapı yatırımları olduğunu söyleyen Türkben, “Yusen Vantage adını verdiğimiz kargo takip sistemimize büyük bir altyapı yatırım yaptık, yüklemelerimizi tamamen dijitale taşıdık, müşterilerimizde çok yakında bu sistemin faydalarını görmeye başlayacaklar” şeklinde konuştu.

STENENDUSTRI.COM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.