Yurt Lojistik: Araç teminindeki çözüm ortağınız

Yurt Lojistik: Araç teminindeki çözüm ortağınız

1972 yılında Kamyoncu Osman ile başlayan nakliye operasyonları, bugün ikinci kuşakla birlikte Türkiye’nin her yerine, yılda 50 binden fazla araç hareketiyle ortalama 750 bin ton sevkiyat yapan dev bir organizasyona dönüştü.

Özellikle yetki belgesi kiralama ve danışmanlık hizmetleriyle öne çıkan Egeyurt Lojistik’in Yönetim Kurulu Başkanı Volkan Özdemir ile sektörü ve firmalarını konuştuk.

  • Egeyurt Lojistik’in kısa bir hikayesini özetler misiniz?

Kurucumuz Kamyoncu Osman 1972’de ilk kontağa bastı. Bizleri büyütürken söylediği bir söz vardı. “Ticarette büyümek için para yeterli değildir. Verilen söz paradan daha kıymetlidir”. Bu nasihat ile büyüdük. Yönetim, dedemiz Kamyoncu Osman’dan bize geçtikten sonra, şirketi bu nasihat çerçevesinde büyütmeye karar verdik. Ticari yolculuğumuz sırasında paranın büyümek için tek başına yeterli olmadığını gördük. Verdiğimiz sözleri her daim yerine getirmeyi ilke edindik. Müşterilerimize “SÖZÜNÜZÜ TAŞIYORUZ” sloganı ile yaklaştık ve müşterilerimize taşıma, depolama gibi konularda verdiğimiz sözleri tam zamanında yerine getirdik. Kamyoncu Osman’ın kırmızı çizgilerini kendimize ilke edinerek bugünlere geldik.

200 özmal, 4 bin de sözleşmeli kiralık aracınız var. Sözleşmeli kiralık araçlar, sizin markanız altında mı çalışıyor? Bilgi verir misiniz?

volkan-ozdemir.jpgÖncelikle çalışma modelimiz hakkında kısa bir bilgi vereyim. Ülkemizde birçok büyük lojistik firmasının çözüm ortaklığını yapmakta, bu firmaların müşterilerine sundukları operasyonlarda araç temini sağlamaktayız. Bu konuda 2017 ve 2018 yıllarında Türkiye’nin en başarılı firması da seçildik.

Amacımız, iş birliği yaptığımız firmalarla birlikte büyümek ve müşterilerimizin büyümesine katkıda bulunmak. Çünkü “MÜŞTERİLERİMİZ BÜYÜRSE BİZLER DE ONLARLA BİRLİKTE BÜYÜRÜZ.’’

200 özmal aracımız ile bizzat ve 4000 kiralık araç sahibi ile de iş birliği yaparak lojistik hizmetleri yürütmekteyiz.

Halen Türkiye’nin 7 coğrafi bölgesinde 9 şube ve 4 operasyon merkezi ile hizmet vermekteyiz. Bu kadar geniş bir alanda hizmet sunmak için böyle büyük bir kiralık araç filosuna gereksinim duyduk. 46 yıllık deneyim ve nakliyeci esnafının bize olan güveni temel alınarak oluşturulmuş olan bu çalışma modeli, müşteri memnuniyetini amaçlayan çözüm odaklı bir sistemdir. Farklı coğrafi bölgelerden çok sayıda kiralık araç ile çalışmak, müşterilerimize hızlı ve ekonomik çözümler sunmamızı sağlamaktadır. Bu esnek çözüm, müşterilerimiz ile birlikte hem bizim hem de iş birliği yaptığımız meslektaşlarımızın büyümesine katkıda bulunmaktadır.

  • Yetki belgeleri ile ilgili danışmanlık çalışmalarınızdan bahseder misiniz?

4000 kiralık araç ile çalışınca nakliyeci esnafımızın sorunlarına duyarsız kalamıyor ve çözüm yolları arıyoruz. Bu çerçevede iş birliği yaptığımız nakliyeci arkadaşlarımızın hukuki, mali ve ticari konularda yaşadıkları sorunların çözümüne yönelik ücretsiz danışmanlık faaliyetleri yürütüyoruz. Bu danışmanlık faaliyetleri, sadece Ulaştırma Bakanlığı yetki belgeleri ile ilgili olmayıp, çok geniş bir çerçevede sunulmaktadır. Herkes kendi heybesinde ne var ise ondan ikram edebilir. Biz de uzun yıllar boyunca elde ettiğimiz deneyimden nakliyeci arkadaşlarımızı yararlandıralım istedik.

egeyurt-logo.pngBu konuda gördüğümüz eksikliklerden ve yaşanan sıkıntılardan dolayı iş birliği yaptığımız nakliyeci arkadaşlarımıza bu hizmeti ücretsiz vermeyi hedefledik. Bu hizmet için bünyemizde, Türkiye’nin alanındaki en başarılı kişilerinden oluşan 35 kişilik bir danışmanlık ekibi kurduk. Bu hizmetleri sadece iş birliği yaptığımız nakliyeci arkadaşlarımıza değil, Türkiye’deki tüm nakliye sektörü çalışanlarına açık hale getirdik ve tüm talepte bulunanlara cevap vermeye başladık.

  • Demiryolu taşımacılığında özellikle çalıştığınız bir lokasyon var mı? Daha çok hangi tip yükler taşıyorsunuz?

Özellikle tercih ettiğimiz bir lokasyon yok. Türkiye’nin her yerinde taşımacılık hizmeti vermekteyiz. Başında da belirttiğimiz gibi biz aynı zamanda farklı lojistik firmalarına çözüm ortağı olarak da hizmet vermekteyiz. Karayolu taşımacılığında büyük bir tecrübeye sahibiz. Demiryolu taşımacılığında ise Türkiye’nin ve dünyanın en büyük lojistik firmaları ile iş birliği yapmaktayız. Demiryolu taşımacılığında halen Kayseri ve Balıkesir’de devam eden hizmetlerimiz var. Türkiye’nin diğer bazı liman şehirlerinde ise büyümeyi hedefliyoruz. Yakın zamanda Konya, Mersin, İzmir gibi şehirlerde de demiryolu taşımacılığına başlayacağız.

volkan-ozdemir.jpg

  • Lojistik sektörünün hangi alanlarında destekleyici hizmetleriniz bulunmaktadır?
    Sunduğumuz hizmetler, müşterilerimizin talepleri doğrultusunda gelişti. Bu çerçevede ağır yük taşımacılığı, karayolu taşımacılığı, otomobil taşımacılığı, konteyner taşımacılığı, kurum taşımacılığı gibi alanlardaki birikimimize ek olarak müşteri talepleri doğrultusunda yakın zamanda depolama hizmetleri de vermeye başladık. Bunun yanında sigorta, muhasebe hizmetleri, yedek parça temini ve tamir bakım gibi alanlarda da uzman kadrolarla hizmet vermekteyiz.
  • Uzman kadrodan bahsetmişken sıklıkla bunun altını çiziyorsunuz. Bu konuyu açabilir misiniz?

Başarı asla tesadüfe bırakılamaz. Müşteri sizi, işi başaracağınız için tercih ediyor. Deneme yanılma yolu ile hizmet verme şansınız bulunmamaktadır. Doğru tektir ve sizin bu doğruyu birkaç denemede bulma hakkınız yok. Bu nedenle uzman ekip ile çalışmak zorundasınız. Biz de bu şekilde çalışıyoruz. Ekip arkadaşlarımızın hepsi alanlarının en iyilerinden oluşuyor. Bu düşünce, bizim başlıca çalışma ilkerimizden birisi.

egeyurt-kamyon.png

Diğer ilkeleriniz nelerdir?

İlk ve olmazsa olmazımız müşteri odaklılık. Kendimize şu soruları soruyoruz: Hizmet verdiğimiz firma bu ticaretten kazanç sağlayacak mı? Bu kazanç kayda değer mi?

Eğer bu soruların cevabı olumlu ise, bir başka deyişle müşterilerimize kayda değer bir katkı sunabiliyorsak iş ortaklığımız başlıyor. Müşterimiz büyürse biz de onunla birlikte büyüyeceğiz. Sonrasında hedefimiz devamlı mükemmele ulaşmaktır. Çünkü bizden bu beklenir. Bunu sağlamak için uzman kadrolarla çalışıp, çağdaş ekipmanlar kullanıp profesyonel çözümler sunarız. Lojistik alanında bu misyonu yerine getirmek için çalışmakta ve

Son olarak şunu sorayım. Teknoloji sizin için neden bu kadar önemli?

Lojistik sektörü için zaman en önemli unsurdur. Teknoloji de zaman unsuruna katkı sunan en önemli araçlardandır. Teknoloji, özellikle nakliye, depolama ve ürün takip konusunda muhteşem çözümler sunmaktadır. Bu çerçevede biz de vizyonumuza hizmet eden her türlü teknolojiyi hızla bünyemize almakta ve teknolojiyi kullanarak müşterilerimizin ihtiyaçlarına profesyonel çözümler sunmaktayız.

Selçuk ONUR - LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.