Yunanistan’da Türk gemisine kaçak sigara operasyonu

Yunanistan’da Türk gemisine kaçak sigara operasyonu

Ertürk II gemisinde arama yapan Sakız Gümrük memurları kaçak sigara ve tütüne el koydular..

Yunanistan’ın Sakız Adası’nda yayın yapan yerel Alithia TV’ye bir açıklama yapan büfe sahibi İlias Mavridis, Türkiye’den gelen kaçak sigaraların Sakız’da büfe ve bakkallarda satıldığını açıklaması üzerine Sakız Gümrük memurları iki gün önce (21 Nisan Salı) Ertürk II gemisinde bir arama yaptılar. Alithia TV’nin haberine göre; aramada toplam değeri 15 bin Euro olan 11 karton sigara, yedi karton tütün, 30 tütün paketi ve bir torbada 3,5 kilo tütün bulundu.

‘Sağliğa zararlidir’ yazisi Türkçe ya da İngilizce
Yine Alithia TV’nin haberine göre; kaptanın gemi limana yanaştığında bunları bildirmesi gerekiyordu ama kaptanın haberi yoktu. Yapılan sorgulamada gemi mürettebatından bir kişi suçu üstlendi. Sadece vergi kaybının bin Euro olduğu belirtilen haberde büfe sahibi İlias Mavridis’in “Bu olay daha fazla süremez” demesinden hemen sonra gümrük görevlilierinin Ertürk II Gemisi'nde arama yapıldığını belirtiliyor. Mavridis, “Eskiden mültecilerin yaptığı gibi bu sigaralar meydanda satılmıyor, onlar Bulgaristan sigaralarıydı. Türkiye’den gelen sigaralar gerçek. Sadece üstünde ‘Sağlığa zararlıdır’ yazıları Türkçe ya da İngilizce ve bu sigaraları içenler bunu biliyorlar. Bu sigaraların Türkiye'den direk geldiğini, Atina’ya uğramadan geldiğini ve hangi bakkallarda satıldığını bildikleri gibi. Benden de istiyorlar ama ben ve diğer meslektaşlarım gibi onlardan satmadığımı söylüyorum” diye konuştu.

Uzun zamandir Ertürk Gemisi'nde şüpheli hareketler görüyorlarmiş
Alithia TV’de yayınanan konuyla ilgili ikinci haberde, Mavridis’in suç duyurusunun bunda bir rol oynadığının düşünüldüğü ama gümrüğün bunu kabul etmediği belirtiliyor. Haberin devamı şöyle: “Gümrük memurlarından Apostolos Pafitis’in söylediği gibi uzun zamandır Ertürk Gemisi'nde şüpheli hareketler görüyorlarmış ve bunun üzerine dün akşamüstü gemiye baskınlarını gerçekleştirdiler ve gizli kutularda yerel pazara çıkacağı düşünülen bir çok sigara bulduklarını söylediler. Geminin kaptanı bu konuyla alakalı hiç bir şey bilmiyordu ve kaptanla birlikte göz altına alınan gemi personellerinden biri tüm sorumluluğu üzerine aldı ve kendisinin olduğunu kabul etti, tabii ki bunları kaç yılda içebileceğini belirleyemedi. Apostolos Pafitis’in söylediği gibi bunların sadece vergileri yaklaşık olarak bin euro. Bakkal sahiplerinin söylediklerine göre hem sigaraların, hem de tütünlerin toplam maliyeti 15 bin euro civarında. Başta suç duyurusunda bulunan İlias Mavridis bu kaçak sigaraların bakkallar tarafından satıldığını ve bunların hangi bakkalların olduğu bir sır olarak ortada dolaştığını idda ediyor. Polis teşkilatı istiyorsa arayabilir, Türkiye’den uzakta ama gümrükten de kilometrelerce uzak değiller.”

 

Sakiz Gümrüğü’den basin açiklamasi
Alithia TV, gümrükten yapılan basın açıklamasında; “Dün (21 Nisan) Çeşme’den gelen yolcu gemisi Ertürk II’de değişik yerlerde saklanmış olarak 11 karton sigara (2200 adet), 7 karton ve 30 paket tütün, bunların dışında bir poşet tütün de bulundu (3,5 kilo). Bunları kaptan geminin gelişinde bildirmesi gerekiyordu fakat bildirmedi. Kaptan ve gemi personelinden bir kişi gözaltına alındı haklarında kaçakçılık suçlamasından dava açıldı ve bugün (22 Nisan) de savcı karşısına çıkarılacaklar” denildiği bildirildi.

Çeşme - Sakız Adası arasında sefer yapan Ertürk II Gemisi bu sabah saat 08:15’de Çeşme’ye döndü. Bu arada açılan davanın haricinde gemi personeline 2 bin Euro ceza kesildiği bilgisine ulaşıldı.

(Çeşme Aktüel)

(LOJİPORT)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.