Yunanistan taksi şoförleri grevde

Yunanistan taksi şoförleri grevde

 Taksicilerin Pire Limanı ile Atina Havaalanına giden yollarda protesto gösterileri düzenlemeleri, seferlerde aksamaların yanı sıra trafikte kaos yaşanmasına...

 

Taksicilerin Pire Limanı ile Atina Havaalanına giden yollarda protesto gösterileri düzenlemeleri, seferlerde aksamaların yanı sıra trafikte kaos yaşanmasına yol açtı.

Ekonomik krizde bulunan ülkede ''son yılların en kritik turizm sezonu'' olarak nitelendirilen dönemde yapılan grev, hava ile deniz limanlarında, 40 derece sıcaklıkta, bagajlarıyla kilometrelerce yol yürümek zorunda kalan yerli ve yabancı turist görüntülerinin medyaya yansımasına neden oldu.

Pire Liman Müdürlüğü yetkilileri, liman çevresinde 2000 aşkın taksinin park halinde bulunduğunu belirtti. Şoförlerin dün sabah saatlerinden beri liman girişinde protestolarını sürdürdükleri öğrenildi.

Limanın kruvazyerlerin demirlediği bölümünde de sürdürülen eylemler nedeniyle turistik otobüslerin alana yaklaşamadığı açıklandı.

Öte yandan, konvoy halindeki taksi şoförlerinin protestolarını, Pire limanından Atina meydanına kadar direksiyon başında sürdürecekleri belirtildi.

Atina kent merkezinde Çevik Kuvvet ekipleri güvenlik önlemleri alırken, ana yollar trafiğe kapatıldı.

Yunanistan Kültür Bakanı Pavlos Gerulanos, ''Eylemlerin turizme büyük darbe olduğu'' değerlendirmesinde bulundu.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.