Yüksel Yıldırım zirveye koşuyor!

Yüksel Yıldırım zirveye koşuyor!

Lloyd’s List’in her yıl yayınladığı “Konteyner taşımacılığındaki en güçlü 100 isim” listesinde geçtiğimiz yıl 43’üncü sırada yer alan...

Lloyd’s List’in her yıl yayınladığı “Konteyner taşımacılığındaki en güçlü 100 isim” listesinde geçtiğimiz yıl 43’üncü sırada yer alan Yılport İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, bu yıl 32 basamak birden yükselerek 11’inci sırada yer alarak büyük bir başarıya imza atmış oldu.

Yılport İcra Kurulu Başkanı Yüksel Yıldırım, Lloyd’s List’in her yıl yayınladığı “Konteyner taşımacılığındaki en güçlü 100 isim” listesinde 11. sırada yer aldı. 2012 yılında listede 46. sırada yer alan Yıldırım, geçtiğimiz yıl da listeye 43. sıradan girmişti. Yıldırım böylece, bir yıl içerisinde 32 sıra birden yükselmiş oldu. 1734 yılında kurulan dünyanın en eski gazetelerinden olan ve denizcilik sektöründe bir duayen kabul edilen Lloyd's List, Yıldırım Holding’in denizcilik dünyasında armatörlük, gemi kiralama, liman işletmeciliği ve gemi inşa dahil olmak üzere geniş bir yelpazedeki global faaliyetlerine dikkat çekiyor.

18 ülkede faaliyette bulunan Yıldırım Holding'in 8 bin 600'ün üzerinde çalışana ve 1 milyar doları aşan cirosu bulunuyor. İştiraki Yılport ile Gebze, Gemlik, Gemport ve Yarımca'da faaliyet gösteren firma, Malta Freeport'un da yüzde 50 hissesinin sahibi. Holding, yıllık 6.45 milyon TEU konteyner ve 16 milyon ton genel kargo taşıma kapasitesine sahip. 2011 yılında dünyanın üçüncü en büyük konteyner taşımacılık firması olan Fransız menşeli CMA CGM'e yaptığı 500 milyon dolarlık yatırımın ardından şirketin yüzde 20 hissesine sahip olan Yıldırım Grup, Ocak 2013'te 100 milyon dolarlık ilave bir yatırım yaparak CMA CGM'in yüzde 4 ek hissesini satın almış, dolayısıyla şirketin hisselerinin yüzde 24'ünün sahibi olmuştu. Bu yatırımı dünyada büyük ses getiren Yıldırım Grup, Lloyd's List Küresel Ödülleri 2013'te 'Yılın Şirketi' kategorisinin yanı sıra 'Yılın Anlaşması' kategorisinde de aday gösterilmişti.

Listenin zirvesinde Çinli Xi Jinping, yer alırken ikinci sırada ise AP Moller-Maersk’in patronları Nils Andersen ve Søren Skou yer alıyor.

Burak GÜNER - LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.