Yollarda "tehlike denetimi" tamgaz

Yollarda "tehlike denetimi" tamgaz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı karayollarında ‘tehlike’ denetimleri yapıyor. Yol kenarı araç denetim istasyonlarıyla yılın ilk 6 ayında toplam 5 milyona yakın araç denetlendi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı kara yollarında yaptığı güvenlik denetimlerine hız kesmeden devam ediyor. Bu kapsamda ilk yarıda yol kenarı araç denetim istasyonlarıyla yapılan denetim sayısı 4 milyon 701 bin araca ulaştı, 109 bin 852’sine idari para cezası kesildi. Yol kenarı denetim istasyonları ve seyyar kantarlarla, karayollarında araçlarına kapasite üstünde yükleme yapan, yetki belgesi olmadan taşımacılık ve mevzuata aykırı taşımacılık yapanlar tespit ediliyor. 

MALİYET DE DÜŞÜRÜLÜYOR

Denetimlerle sektörün faaliyetlerinin yasal ve teknik kurallara uygun gerçekleştirilmesi sağlanıyor. Ayrıca karayolu taşımacılık sektöründe haksız rekabetin önüne geçiliyor. Denetimlerle karayollarının ömrü uzatılırken, karayolu bakım-onarım maliyetleri de düşürülüyor. Ayrıca araç amortisman ve işletme giderleri de azalıyor.

Muayene sayısı 6 milyonu aştı

Öte yandan bu yıl yapılan araç muayenelerinin verileri de oraya çıktı. Toplam 208 sabit, 76 seyyar istasyon, 16 adet seyyar traktör muayene istasyonu ve 5 adet motosiklet muayene istasyonu bulunuyor. Bu istasyonlarda bu yıl 4 milyon 635 bin araç muayeneye tabi tutuldu. 1 milyon 628 bin araç da muayene tekrarı yaptı. Yılın ilk yarısında toplam muayene sayısı 6 milyon 263 bin olarak gerçekleşti. Muayeneler konusunda yapılan düzenlemelerle araçların yakıt ve işletme giderlerinden tasarruf edildiği biliniyor.

Miray ÇİMEN - AKŞAM

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum