'Yılın Kaptanı'nı halk seçti

'Yılın Kaptanı'nı halk seçti

Temsa Kaptanlar Kulübü’nün,  otobüs  kaptanlarına hak ettikleri değeri vermek amacıyla düzenlediği “Ayın Kaptan Şoförü” ödül töreninde,...

Temsa Kaptanlar Kulübü’nün,  otobüs  kaptanlarına hak ettikleri değeri vermek amacıyla düzenlediği “Ayın Kaptan Şoförü” ödül töreninde, bu yıl ilk defa jüri üyelerinin yanı sıra ‘Halkın oylarıyla da seçilen ‘Yılın Kaptan Şoförü’ne de ödülü verildi..

 Yılın ve ayın kaptan şoförleri seçimlerinde üniversite, TOFED, iletişim danışmanlığı temsilcilerinden oluşan  jüriye, halk beşinci jüri üyesi olarak eklendi. 2008 Yılının Kaptan Şoförü 28 Ocak – 05 Şubat tarihleri arasında, finalist adaylar www.kaptanlarkulubu.org adresinde başarı hikayeleri ile birlikte listelendi ve halk tarafından oylanması ile Yılın Kaptan Şoförü belirlendi. 

 Seçime katılan kaptan şoförlerin yaşadıkları illerdeki yerel basının gelişmeleri ana sayfadan duyurup, kaptan şoförlere destek olduğu oylamada, hikayeleri yayınlanan 13 kaptan için 90 binin üzerinde oy kullanıldı.

 

Sonuçları sabırsızlıkla beklenen ‘Yılın Kaptan Şoförü’ oylamasında, Nisan 2008’de ‘Ayın Kaptanı’ olarak seçilen, Sakarya VİB Turizm’in deneyimli kaptanı Murat Kaplan birinci geldi. 10 Ocak 2009 Salı günü Büyük İstanbul Otogarı Dernek Binası'nda Temsa Otobüs  İş Birimi Genel Müdürü Ahmet Özşahin, Temsa Yurtiçi Pazarlama ve Satış Direktörü Ayhan Dayoğlu, Temsa Pazarlama Müdürü Mehmet Çıkıncı, Temsa Pazarlama Yöneticisi ve Kaptanlar Kulübü Koordinatörü Ekrem Özcan, İETT genel müdürü Mehmet Öztürk, TOFED başkanı Rüştü Terzi, TTDER başkanı Sümer Yığcı, TOF başkanı Mustafa Yıldırım, BİOİAŞ yönetim kurulu başkanı Ahmet Yalamanoğlu, İSTAB 2. başkanı Mehmet Ersoy, TÖHOB genel başkanı İsmail Yüksel ve TÖHOB genel sekreteri Onur Orhon’un katılımıyla gerçekleştirilen törende Murat Kaplan’ın ödülü takdim edildi.

1993 yılından bu yana kaptan şoförlük yaptığını belirten 2008 Yılı’nın Kaptan Şoförü Murat Kaplan ise ödül töreninde hikayesini şöyle anlatı: “Pamukova – İstanbul güzergahında inmek isteyen bir yolcu oldu. Yolcuyu indirdikten sonra kendisinden şüphelendik. O kişinin yanında oturan yolcumuza eşyalarını kontrol etmesini söyledim. Yolcumuz cüzdanı olmadığını fark etti. Biz de inen kişiyi bulmak için geriye döndük. Hırsız otobüsümüzü tekrar durdurup tekrar bindi. Biz de kendisini jandarmaya götürdük.”

Büyük İstanbul Otogarı Dernek Binası'nda gerçekleştirilen ödül töreninde, “Ayın Kaptan Şoförleri” de açıklandı. 2008 yılının Kasım Ayı Kaptan Şoförü Selçuk Canlar Turizm’den Erdinç Korkmaz, Çanakkale seferinde trafik kazası geçirmiş olan ve nehre düşen araçlarında mahsur kalan aileye ettiği yardımla seçilirken,

İnair Turizm’den Erdoğan Turan ise donma tehlikesi geçiren 4 kişiyi kurtarmasıyla Aralık ayı kaptan  şoförlüğünü kazandı.

Temsa Kaptanlar Kulübü, otobüs kaptanlarının sosyal hayatlarını zenginleştirmeyi ve kaptanların kişisel gelişimlerine destek olmayı amaçlıyor. “Ayın Kaptan Şoförü” etkinliği, kaptan şoförler arasından yapılan değerlendirmeler ile seçiliyor. Üç yıldır geleneksel hale getirilen ‘Ayın Kaptan Şoförü’ seçimleri, Dumlupınar Üniversitesi Kütahya Meslek Yüksek Okul Müdürü Gülten Eren Gümüştekin, Afyon Kocatepe Üniversitesi MYO Müdürü Kemal Karayormuk, TOFED temsilcisi Mevlüt Bayrak, Soylu ve Cengiz iletişim danışmanlığından oluşan jüri; trafik kurallarına uyma, yolcu memnuniyeti, deneyim ve yollarda yaşadıkları olaylar karşısında gösterdikleri davranışlara göre adayları değerlendiriyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.