Yılan hikayesine dönen Çukurova Havalimanı yine TBMM’de

Yılan hikayesine dönen Çukurova Havalimanı yine TBMM’de

Yıllardır yapımı yılan hikayesine dönen Çukurova Havalimanı ile ilgili, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’ın 4 Şubat’ta müjde diye açıkladığı üst yapı ihalesinin 16 Mart’a ertelenmesi TBMM’ye taşındı.

Mersin’de yapımı yıllardır yılan hikayesine dönen Uluslararası Çukurova Bölgesel Havalimanı’nda üst yapı halesinin ertelenmesi tepkilere neden oldu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’ın 4 Şubat’ta müjde diye açıkladığı üst yapı ihalesinin 16 Mart’a ertelenmesini CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, TBMM’ye taşındı.

ali-mahir-basarir.jpegBaşarır, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a yazılı olarak açıklaması için soru önergesi verdi.

Yazılı bir açıklama yapan Başarır, Turhan’a hale ile ilgili resmi gazetede yer alan şu ifadeler yer verdi; “4 Şubat 2020 tarihli Resmi Gazete’de Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel

Müdürlüğü tarafından verilen ‘Süre Uzatımı’ başlıklı ilanda; ‘04.02.2020 tarihinde saat 09.30’da sona ereceği bildirilen Çukurova Havalimanı Üstyapı Tesislerinin Yap-İşlet-Devret Model Çerçevesinde Yaptırılması, İç ve Dış Hatlar Terminal ile Mütemmimlerinin İşletilmesi ve Devrine ilişkin teklif alma tarihi 16.03.2020 günü saat 09.30’a ertelenmiştir. İhale, aynı gün saat 10.00’da ihale ilanında belirtilen yerde yapılacaktır’ ifadeleri yer alıyor.

Söz konusu ihalenin 16 Mart 2020 tarihine ertelenmesinin gerekçeleri nelerdir? İhalenin yapılmasının planlandığı 4 Şubat 2020 tarihine kadar hangi firmalar hale katılımı için başvuruda bulunmuştur? İhalenin 16 Mart 2020 tarihine kadar ertelenmesi için tarafınıza bildirilmiş yazılı ya da sözlü bir uyarı var mıdır? Varsa bu uyarı km ya da kimlerden gelmiştir?”. 

cukurova-havalimani-(2).jpg

Hediye EROĞLU - MERSİN / LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.