Yerli SUV çalışmaları başladı

Yerli SUV çalışmaları başladı

Otomobil markalarının yeni gözde segmenti B SUV (küçük SUV) bir aracın Türkiye'de üretimi için Hyundai'nin çalışmaları sürüyor. Ayrıca yeni i20...

Otomobil markalarının yeni gözde segmenti B SUV (küçük SUV) bir aracın Türkiye'de üretimi için Hyundai'nin çalışmaları sürüyor. Ayrıca yeni i20 artık sadece Türkiye'de üretilecek.

Hyundai Assan Satış ve Pazarlama Direktörü Bang Sun Jeong, Avrupa için B SUV tarzı bir araç üreteceği kararının henüz kesinleşmediğini ancak kendilerinin bu projeye talip olduğunu açıkladı. Jeong, “Çin’de benzeri bir aracı üretip satıyoruz. Ama bu araç Avrupa normlarına uygun değil. Hyundai’nin çalışmaları devam ediyor” dedi. Çalışmaları devam eden SUV’la birlikte İzmit fabrikasının kapasitesinin 300 bin adede çıkması bekleniyor.

İhracat artacak

Öte yandan Hyundai Assan, Avrupa ülkelerine ihracat yapan rakibi Hindistan Hyundai fabrikasının yolunu kesti. Hem i10 hem i20 modelinin, İzmit’ten Avusturalya’ya kadar ihracatı gündeme gelirken, bu görevler Hindistan’dan alındı. Hyundai Assan’ın Genel Müdürü Önder Göker, İzmit fabrikasında yüksek üretim kalitesi ve işçilik seviyesi yakaladıklarını söyleyerek, “Bu yüzden Hindistan fabrikasında Avrupa pazarına yönelik sağdan direksiyonlu ve üç kapılı araç üretimi de tamamen Türkiye’ye kaydırıldı” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.