Yerli otonun merkezinde “çok özel” emlak fiyatları

Yerli otonun merkezinde “çok özel” emlak fiyatları

Gemlik’te yapılacak otomobil tesisi için Flatfy’i kullanarak yatırım yapmak çok kolay. Flatfy tamamen ücretsiz bir emlak arama motoru. Gemlik’te yatırım yapmak isteyenler için oldukça özel bir araç sunan Flatfy, tüm ilanlara tek tıkla ulaşmanızı sağlıyor.

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerli otomobilinin üretimiyle ilgili yaptığı açıklamalar, gayrimenkul piyasasında yeni bir serüveni başlattı. Yerli otomobil ‘in Gemlik’te üretileceğinin duyurulmasıyla, Gemlik’te hizmet veren emlak ve inşaat şirketleri yoğunluğa yetişemediklerini açıkladı. Bölgenin son ana kadar saklanmış olması gayrimenkul yatırımı yapmak isteyen kişilerin hızla harekete geçmesine neden oldu. Bölgede arsa ve gayrimenkul fiyatları yer yer 2 katına kadar çıktı. Son günlerde vatandaşların en çok sorduğu soru ‘’yerli otomobil hangi ilde üretilecek?’’ ‘’yerli otomobil ev fiyatlarını yükseltecek mi?’’ oldu. Türkiye’nin güçlü emlak arama motoru Flatfy, yerli otomobilin üretileceği bölge ile ilgili özel raporunu vatandaşlara sundu.

lojiport1.jpg

26 İl Pas Geçildi, Yerli Otomobilde Son Karar

Yerli Otomobil fabrikasının Bursa’da kurulacağı söylentileri gözlerin Bursa Karacabey ilçesinde bulunan Teknoloji Organize Sanayi Bölgesine yönelmesine neden olmuştu. Karacabey’de söylentiler nedeniyle gayrimenkul fiyatlarında dalgalanmalar olmuştu fakat yetkililerin Gemlik’i resmi olarak duyurmasıyla, bütün hareketlilik Gemlik ve civarında yoğunlaşmış durumda. Yetkililer yerli otomobil fabrikasının kurulacağı yerin tam yeri olarak TSK’a ait olan 4 milyon m2’lik askeri araziyi işaret etti. Bölgede bulunan iki mahallede konut fiyatları 2 katına kadar çıkarken, bölgede arsa alan yatırımcıların sayısı da arttı.

Yerli Otomobilin İstihdam Oranları Yüksek!

Bursa Gemlik’te yerli otomobil fabrikasının yaklaşık maliyeti 22 milyar TL olarak belirlendi. Doğrudan istihdam sayısı 4323 olarak belirlenirken, dolaylı istihdamın 20 bini geçeceği konuşuluyor. Bu kadar büyük çaplı bir yatırım bölgede gayrimenkul piyasasını bambaşka bir noktaya çekti. Bölgede daha önce arsa ve gayrimenkul sahibi olanlar telefonlarının susmadığını belirtirken, birçok kişi elinde bulunan arsa ve gayrimenkulleri elinden çıkarmayı reddetti. Buna rağmen yapılan yeni projeler bölgenin konut endeksini oldukça yüksek seviyelere çekti. Yerli otomobilin üretiminin 2021 yılında başlanması planlanıyor. Bu nedenle gelecek yıl içerisinde Gemlik’te gayrimenkul piyasasında sular hiç durulmayacak.

Fabrikanın yanında Liman var!

TSK’a ait dev araziye kurulayacak olan yerli otomobil tesisinin yanında liman bulunuyor. Bu liman aracılığı ile üretilen araçların sevkiyatının kolaylaştırılması planlanıyor. Arazi şehir merkezine 10 dakika uzaklıkta olurken, Osmangazi köprüsüne ise 60KM uzaklıkta. Osmangazi köprüsü ve yerli otomobil tesisinin arasında bulunan arazilerde, tesisin temelinin atılmasıyla değer artışlarının yaşanacağı gayrimenkul uzmanları tarafından değerlendiriliyor.

Gemlik’te Güncel Konut M2 Fiyatları Ne Kadar?

flatfy-001.jpgGemlik’te genel konut ortalama m2 fiyatı 1600TL civarında. Bölgede ortalama konut fiyatı ise 200 Bin TL civarında. Gemlik’te amortisman süresi olarak 20 yıl belirlenmiş durumda. Emlak uzmanları bu sürenin yeni yerli otomobil tesisinin yapılmasıyla 14’e kadar düşebileceğini öne sürüyor. 

Flatfy İle Yatırım Fırsatını Yakala!

Bursa’da yapılacak olan Gemlik otomobil tesisi için Flatfy’i kullanarak yatırım yapmak çok kolay. Flatfy tamamen ücretsiz bir emlak arama motoru. Bursa Gemlik’te yatırım yapmak isteyenler için oldukça özel bir araç sunan Flatfy, bütün ilanlara tek tıkla ulaşmanızı sağlıyor. Klasik bir ilan sitesi gibi değil tamamen özel bir teknoloji ile hizmet veren Flatfy, tüm fırsatları yakalamanız için en iyi tercih. Site üzerinden ‘’Flatfy Bursa Gemlik’’ gibi bir arama yaparak, bölgede bulunan tüm ilanları(tüm emlak ilan sitelerinden) görebiliyorsunuz.

Gemlik’te En Çok Değerlenen Mahalleler

Gemlik’te en değerli mahalleler sırasıyla; Karacaeli, Kurşunlu, Büyükkumla, Umurbey, Kumla. Karacaeli m2 fiyatı 2520TL Kurşunlu m2 fiyatı 2421TL, Büyükkumla m2 fiyatı 2060TL, Umurbey m2 fiyatı 2046TL, Kumla m2 fiyatı 1947. Yerli otomobil açıklaması ardından bölgede fiyat artışları en çok sırasıyla Gençali, Umurbey, Büyükkumla, Eşref Dinçer ve Cihatli’da oldu.

İlgi Görmeyen Araziler %40 Fiyat Artışı Yaşadı!

Yerli otomobil tesisi açıklaması öncesi kimsenin yüzüne bakmadığı araziler %40’a kadar değerlendi. Gayrimenkul uzmanları bölgede fiyat artışının daha da artacağını belirtirken, karar açıklanmadan önce kimsenin ilgilenmediği yerler için şu an talebin sınırsız noktalara yakın olduğunu dile getirdi. Türkiye’nin her yerinden gayrimenkul yatırımcıları Bursa Gemlik’e gelerek değerlendirmeler yapıyor. Yerli otomobil tesisi sadece Gemlik’i değil, Gemlik İstanbul arasında yer alan arazileri de etkiledi. Uzmanlar m2’si ortalama 700TL olan yerlerin 1200-1300TL’e kadar çıktığını dile getiriyor.
Bölgede yatırımların önümüzdeki iki sene devam edileceği düşünülüyor. Yatırımların en yoğun tarihi olarak ise 2020’nin ikinci yarısı işaret ediliyor. 2020’nin ikinci yarısında yerli otomobil tesisinin temelinin atılmasıyla, yatırımlar zirve noktayı görebilir.
https://tr.flatfy.com/

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.