"Yerli otomobil Kocaeli'nde üretilsin"

"Yerli otomobil Kocaeli'nde üretilsin"

Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, Kocaelilileri en fazla heyecanlandıracak projenin, yerli otomobili üretecek fabrikanın temellerinin Kocaeli’de atılması...

Keleş, yaptığı yazılı açıklamada, Kocaelilileri en fazla heyecanlandıracak projenin, yerli otomobili üretecek fabrikanın temellerinin Kocaeli’de atılması olacağını ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dile getirilen heyecanın ateşinin İzmit’ten yakılması için Kocaeli Ticaret Odası olarak üzerlerine düşen tüm sorumlulukları yerine getirmek istediklerini kaydeden Keleş, bu amaçla yapacakları çalışmalarda bir an bile tereddüt etmeyeceklerini belirtti.

Kocaeli’yi anlatmaya ihtiyaç olmadığını ancak kentin ülkeye kazandırdıklarının da gerektiği biçimde algılanmasının bir zorunluluk olduğuna işaret eden Keleş, Türkiye sanayisinin Kocaeli’de temellendirildiğine ve kalkınma hamlesinin sanayi üretimine göre şekillenmesinde kentin önemli rolü bulunduğuna dikkati çekti.

"Yüzde 100 yerli olacak otomobil mutlaka Kocaeli’de üretilmelidir. Bunun için gereken gayret ve çabayı il olarak göstermeliyiz" ifadelerini kullanan Keleş, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Motoru, enjeksiyonu, mekaniği, karoseri ve her şeyiyle yüzde 100 yerli otomobili üretecek fabrikanın Kocaeli’de faaliyete sokulması heyecan verici olacaktır. Bu çalışmanın içinde olmak, belli sorumluluklar üstlenmek ve geleceğe taşınacak bu katma değere emek vermeyi herkes istemelidir. Kocaeli Ticaret Odası bu konuda her türlü sorumluluğu tereddüt göstermeden alacaktır. Diğer kurumların da benzer bir yönelim içinde olacağına, bu projeyi sahiplenebilmek için hepimize sorumluluklar düştüğüne inanıyorum." Yüzde 100 yerli otomobilin yapılabileceğinin, 50 yıl önce dönemin yetersiz üretim altyapısı ve koşullarında Türk mühendisler, ustalar ve işçiler tarafından kanıtlandığına işaret eden Keleş, "Olumlu teknik ortamın yanında siyasi olarak çok daha bağımsız ve bir o kadar da kendinden emin ve bölgesinde söz sahibi bir ülkenin varlığı istenilen üretimi gerçekleştirecek güçtedir" sözlerini kaydetti.

LOJİPORT 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.