Yerli oto için ilk adım okulla atıldı

Yerli oto için ilk adım okulla atıldı

 Otomotiv endüstrisinin nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılayacak okul, tam donanımlı olarak eğitime başladı. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları...

 

Otomotiv endüstrisinin nitelikli insan gücü ihtiyacını karşılayacak okul, tam donanımlı olarak eğitime başladı. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği tarafından kurumsal sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirilen ve 2010-2011 eğitim ve öğretim döneminde hizmete açılan okulda 180 öğrenci ders başı yaptı.

 

TBMM sosyal sorumluluk alanında eğitime yaptığı katkılardan dolayı Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği'ni 'TBMM Üstün Hizmet Ödülü' ile ödüllendirirken, otomotiv endüstrisinin geleceğine ışık tutacak olan okulun ünü de yurtdışına taştı. Çek Cumhuriyeti'nden KKTC'ye kadar birçok yabancı ülkenin üst düzey yöneticilerinin dikkatini çekerek incelemelerde bulunulan okul, bu ülke temsilcileri tarafından başarılı bulunarak işbirliği teklifleri aldı.

 

Bakanlar Çağlayan ve Çelik, sektör ve Türkiye'nin geleceği açısından okulun önemine işaret etti. Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Başkanı Orhan Sabuncu ise okuldan mezun olacak öğrencilerin ana ve yan sanayi tarafından ilk tercih edilen çalışanlar olacaklarını söyledi. Lisenin eğitim sürecine destek sağlamak amacıyla kurulan Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği Eğitim Vakfı da hizmete girdi. Okulun kendi ayakları üzerinde durabilmesi amacıyla kurulan vakıf, okul ve öğrencilerin eğitim düzey ve kalitesini artırıcı faaliyetlerle de okula destek olacak. Ayrıca Ford Otosan'ın katkılarıyla oluşturulan bin kitaplık kütüphane de öğrencilerin donanımına katkı sağlayacak. En son teknolojiyle donatılan okulda 'bilişim teknolojileri', 'elektrik-elektronik teknolojisi', 'endüstriyel otomasyon teknolojileri', 'makine teknolojisi', 'metal teknolojisi' ve 'motorlu araçlar teknolojisi' olmak üzere 6 programda eğitim veriliyor. Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 720 öğrencinin öğrenim görebileceği fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarlarının yanı sıra 6 atölye, 24 derslik, 720 kişilik spor salonu, 300 öğrenci kapasiteli pansiyon, 511 kişilik çok amaçlı salon ve 4 daireli lojmanı bulunan bir eğitim kompleksi olarak eğitime başladı. 

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.