Yerli Bizero, yarı otonom kargo robotunu tanıttı

Yerli Bizero, yarı otonom kargo robotunu tanıttı

İstanbul için elektrikli bisiklet kiralama girişimi olarak hayatımıza giren Bizero, kargo robotunu tanıttı.

25 bin kullanıcıya ulaşan Bizero'nun bisiklet sigortası için Allianz ile iş birliğine gittiğini geçtiğimiz Şubat ayında sizlere aktarmıştık. İstanbul için elektrikli bisiklet kiralama girişimi olarak hayatımıza giren Bizero, geçtiğimiz yıldan bu yana operasyonel yükü azaltmak ve kullanıcı memnuniyetini artırmak için adrese teslim dönemlik kiralama modelinde bisiklet ve e-bisiklet servisine başlamıştı.

Korona ile evde kullanıma uygun fitness bisikleti de kiralamaya başlayan Bizero, bu modelde kargo şirketleriyle çok sorun yaşamış. Şirketin paylaştığı bilgilere göre İstanbul içinde 5 km'nin altındaki rotalarda dahi 1 aya yakın sürelerde teslim olan ürünler olmuş.

Bu noktada özellikle kısa mesafelerde ürünlerini kullanıcılarına sorunsuz ve temassız olarak götürebilmek için kargo robotu geliştirmeye karar veren Bizero, 2018 yılından bu yana devam eden sürücüsüz bisiklet projesini ve burada edindikleri bilgileri kargo robotuna aktararak 2 ay gibi kısa sürede yeni ürününü görücüye çıkardı.

Bildiğiniz gibi sürücüsüz araçların özellikle ülkemiz gibi yolları karmaşık, alt yapı sorunu olan yerlerde işlevsel olmasına henüz zaman var. Bizero tam da bu yüzden robotunu dünyanın herhangi bir yerinden çok düşük gecikme oranlarıyla kontrol edebilecek şekilde yarı otonom olarak tasarladı.

2 tekeri üzerinde kendi kendine dengede durabilen ilk versiyon yaklaşık 20 kg ağırlığında. 360 derece gece görüş özellikli kameraya sahip olan robot, bu kamera ile aracın ve taşınan ürünün güvenliğini de sağlıyor. Güvenlik amaçlı maksimum 10 km/saat hızla giden robot, 100 km'ye kadar menzil de sunuyor.

Gerçekleşen testlerde 20 derece yokuşa kadar sorunsuz performans da gösteren kargo robotu, 30 kg taşıma kapasitesi ve 90 litre taşıma hacmi sunuyor. Ayrıca robotun suya karşı IP54 seviyesi korumaya sahip olduğunu da ekleyelim. İlk gerçek teslimatın yaz sonuna kadar yapılması planlanıyor. Yıl sonuna kadar ise kişi takip ve rota takip etme gibi özelliklerle birlikte ürün satışa sunulacak.

Webrazzi.com

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.