Yeni Tourismo’nun basın ile Trakya yolculuğu

Yeni Tourismo’nun basın ile Trakya yolculuğu

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda geliştirilip üretilen Yeni Tourismo, basın mensuplarından oluşan bir kafile ile Trakya yolculuğu gerçekleştirdi.

Ürün portföyünü pazar ihtiyaçları doğrultusunda sürekli olarak yenileyen Mercedes-Benz Türk, en son Tourismo’yu yenileyerek Tourismo 15 RHD, Tourismo 16 RHD ve Tourismo  16 RHD 2+1 modellerini yeni donanımlar ile güçlendirdi. Karoser, iç donanım ve elektrik  kablo altyapısı Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi Otobüs Geliştirme ekipleri tarafından geliştirilen yeni Tourismo, 23 Temmuz  Pazartesi günü gerçekleştirilen  Trakya yolculuğunda konfor ve güvenlik unsurları bakımından basın mensuplarından oluşan katılımcıların deneyimine sunuldu. Yeni Tourismo’nun sunduğu konforun ve güncel güvenlik deneyimlerinin altının çizildiği yolculukta  Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt da pazar değerlendirmesinde bulundu.

alper-kurt-002.jpg

Yeni Tourismo 16 RHD 2+2 ile Esenyurt’ta bulunan Mercedes-Benz Türk Genel Müdürlük binasından başlayan Trakya yolculuğu, Çorlu’daki Babacan Et Lokantası’nda verilen öğle yemeği molası ve geri dönüş yolculuğu güzergahında deam etti. Etkinliğe katılan basın mensupları Yeni Tourismo’nun seyahat konforunu ilk defa Mercedes-Benz Türk yetkilileriyle beraber deneyimleme şansını elde etti.

2+1 v2+2 düzenlerindeki konforda yeni  standartlar belirleniyor

Tourismo’nun yenilenen monokrom kokpitinde çok fonksiyonlu direksiyon simidi, yüksek çözünürlüklü renkli ekrana sahip yeni gösterge paneli ve yeni bir elektronik anahtar sistemi bulunuyor. İç donanımda koltuk tipleri, koltuklandırma düzenindeki Toursismo 15 RHD  ve Tourismo 16 RHD modellerinde, Mercedes-Benz standart koltuklar için opsiyonel olarak Softline döşeme seçenekleri sunuluyor. LED okuma lambaları, hava jetleri,servis setlerine entegre hoparlör, siyah deri servis seti döşemeleriyle tamamen farklı bir tasarıma sahip olan yeni Tourismo’nun servis setleri de tamamen yenilendi. Tam otomatik, çift bölge (dual zone) kontrollü klima sistemi sayesinde otobüsün içerisindeki atmosferin daha da konforlu hale gelmesi sağlanırken, ısıtma ve iklimlemdirme için kullanılan ön ve arka kontrol bölgeleri ile de aracın içinde homojen bir sıcaklık dağılımı elde ediliyor.

Yakıt ekonomisi ve sürüş dinamiği

Önceki modelin hatlarının yeniden yorumlandığı yeni Tourismo’da tasarım ve işlevsellik biraraya geler maksimum ekonomik verimlilik sağlandı. En ince detayına kadar geliştirilmiş aerodinamik özellikleri, yeniden tasarlanmış sürücü penceresi ve dinamik görünümlü “AquaBlade” ön cam silecekleri, görselliği zenginleştirmenin yanı sıra, yakıt tüketiminin ve sürüş gürültülerinin en aza indirilmesine de büyük katkı sağlıyor. Azalan yakıt sarfiyatı, düşük bakım-onarım giderlere ve 2. El değeri bakımından toplam sahip olma maliyeti düşen Yeni Tourismo; kendisine yapılan yatırımı kısa sürede amorti eden, son derece verimli ve tercih edilir bir otobüs olarak sektörün ihtiyaçlarına yanıt veriyor.

yeni-tourismo4.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.