Yeni Renault Espace Euro NCAP’ten beş yıldız aldı

Yeni Renault Espace Euro NCAP’ten beş yıldız aldı

Yeni Renault Espace yüzde 81’lik bir toplam skor elde etti ve Euro NCAP’ten beş yıldız alan 16. Renault modeli oldu.

Yeni Renault Espace, bağımsız bir pasif güvenlik değerlendirme kuruluşu olan Euro NCAP’ten beş yıldız aldı. Bu skor, Ocak 2015’te yürürlüğe giren daha sıkı kriterlere rağmen elde edildi. Bu açıdan yeni Espace pasif güvenlik alanında Renault’nun sahip olduğu uzmanlığı gözler önüne seriyor. Yeni Renault Espace, aktif güvenliğe büyük katkı sağlayan çok çeşitli sürücü uyarısı ve yolcu koruma teknolojileri sayesinde güven veren bir sürüş performansı sunuyor.

 

YETİŞKİN KORUMA KRİTERLERİ

Yeni Renault Espace, kendini pazarın en üst sırasına yerleştirecek bir yetişkin yolcu koruma skoru elde etti (38 puan üzerinden 31,4 puan). Herhangi bir kafa kafaya çarpışma durumunda yeni Renault Espace’da bulunan yolcular, darbeye ve yolcunun konumuna uygun biçimde devreye giren iki ön hava yastığı ile koruma altına alınıyor. Yolcular aynı zamanda koltuklara entegre yükseltilerle emniyet kemerinin altından kaymaya karşı korunuyor. Ayrıca darbenin şiddetine göre kendini ayarlayan adaptif yük sınırlayıcılı ön gergiler de yolcu güvenliğini üst düzeye çıkarıyor. Motor alt çerçevesi de değişken direnç değerlerine sahip ezilme bölgeleri sayesinde kafa kafaya çarpışmalarda önemli bir koruyucu rol oynuyor. Yandan darbe durumunda ise ön yolcular iki adet en son nesil yan kasık/göğüs/omuz ve iki perde hava yastığıyla çifte koruma altına alınıyor.

 

ÇOCUK KORUMA KRİTERLERİ

Yeni Renault Espace, çocuk koruma alanında 49 puanın 44’ünü alarak bir kez daha pazarın en üst sırasında yer aldı. Yeni Renault Espace, emniyet kemerinin altından kaymayı engelleyen teknolojiyi ikinci koltuk sırasında da sunan nadir D-segmenti otomobillerinden bir tanesidir. Arkada oturan yolcular da perde hava yastıklarıyla ve yük sınırlayıcılı ön gergi sistemiyle korunuyor.

 

UZUN ZAMANDIR SÜREGELEN GÜVENLİK ANLAYIŞI

Renault, 15 yıldan bu yana, Euro Ncap kriterlerinin ötesinde, güvenlik konusu çalışmalarının merkezinde yer alıyor. Örneğin Fransız üretici emniyet kemerinin altından kaymayı engelleyen sistemi 2000’li yıllarda sunan ilk otomobil üreticilerinden biridir. Kafa kafaya çarpışmalarda yolcuların emniyet kemerlerinin altından kaymalarını engelleyecek biçimde tasarlan bu sistem, Euro NCAP’in 2015 başında revize ettiği değerlendirme protokolü sonucunda kuruluşun derecelendirme kriterleri arasındaki yerini aldı.

 

ÜST DÜZEY AKTİF GÜVENLİK İLE BİRLİKTE PASİF GÜVENLİK

Renault mühendisleri, yeni Renault Espace’ı hem yolculuğu eğlenceye dönüştürecek hem de sürüşü emniyetli, güvenli ve yalın hale getirecek biçimde tasarladı. Konu, sürüş yardımcıları olunca yeni Renault Espace sunduğu özelliklerle D-segmentinde en iyiler arasında yer alıyor. Espace’daki aktif güvenlik seviyesi D segmentinde eşsiz olan bir dizi teknoloji ile artırıldı: aktif amortisörlü 4Control şasi. Tüm bu sistemler yeni crossover’a şehir içinde Clio’nun çevikliğini ve virajlı yollarda sıra dışı hakimiyet ve denge gibi özellikler kazandırıyor.               

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.