Yeni platformla 'en güvenli' marka olmayı hedefliyor

Yeni platformla 'en güvenli' marka olmayı hedefliyor

Subaru, tüm elektrikli, hibrit ve benzinli araçlarda kullanacağı yeni global platformuyla dünyanın en güvenli markası olmayı hedefliyor. Platformun kullanıldığı Yeni Subaru XV, Türkiye’de satışa sunuldu.

 

Yeni Subaru Global Platformu üzerinden geliştirilerek Türkiye pazarına sunulan ilk model olan yeni Subaru XV, 1.6 litrelik vergi avantajlı, düşük yakıt tüketimli motoru, segmentinde simetrik sürekli dört çeker sistemi ve tüm versiyonlarda fabrika standardı olarak yer alan EyeSight sürüş destek teknolojisiyle 114.900 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu. Subaru Genel Müdürü Halil Karagülle, Subaru'nun 2025’e kadar satışa sunacağı tüm elektrikli, hibrit ve benzinli araçlarında kullanacağı Yeni Global Platformu ile dünyadaki en güvenli otomobil markası olmayı hedeflediğini açıkladı. Kastamonu'da Ilgaz'da yapılan Yeni Subaru XV'nin test sürüşü etkinliğinde konuşan Subaru Genel Müdürü Halil Karagülle, “Subaru Global Platform’un ilk temsilcisi olan Yeni Subaru XV ile başlayan değişim, ‘dünyanın en güvenli otomobil markası’ olma hedefimizde çok önemli bir adım. Kompakt Crossover segmentinin öncü modellerinden Subaru XV, ikinci neslinde SUV özelliklerini daha da arttırırken, premium segmentte bile zor rastlanan, EyeSight sürüş destek teknolojisi, X-Mode, Sürekli Simetrik Dört Çeker Sistemi, Aktif Tork Yönlendirme, gelişmiş bilgi-eğlence sistemleri gibi güvenlik ve konfor özelliklerini standart olarak sunan tek model” dedi. Yeni Subaru XV’deki EyeSight sürüş destek teknolojisi; Çarpışma Önleyici Frenleme, Çarpışma Önleyici Gaz Kontrölü, Adaptif Hız Kontrolü, Şerit İhlal Uyarısı, Şeritte Kalma Asistanı, Trafikte Hareket Uyarısı ve Dengeli Sürüş Uyarısı gibi fonksiyonlarıyla sürücünün üzerindeki yükleri azaltıyor.

Selefine göre yüzde 100 daha güçlü

Subaru'nun tüm modellerinde kullandığı motor, şanzıman ve güvenlik teknolojilerini kendisi geliştirdiğinin altını çizen Karagülle, "Subaru, kalite ve güvenlik konularında emin olmadığı hiçbir teknolojiyi müşterilerine sunmadığı için 'marka sadakati'nde ilk sıralarda yer alıyor. Yeni Subaru XV, IIHS (Kuzey Amerika), J-NCAP (Japonya) ve ANCAP (Avustralya) gibi dünyanın pek çok bölgesindeki bağımsız güvenlik testlerinden en yüksek puanları alarak kendini bu alanda kanıtlamış durumda" dedi. Yeni platformun çeşitli motor seçeneklerini üzerinde uygulamaya imkan sağladığını belirten Karagülle, platform üzerinde, konvansiyonel motorlara ek olarak, hibrit, şarj edilebilir hibrit veya yüzde 100 elektrikli dahil olmak üzere her türlü motor tipi kullanılabilecek ve böylece üretim verimliliğinde de artış sağlanacak. Üretim verimliliği de tüketicilere çeşitli avantajlar olarak yansıyacak” diye konuştu. Yeni Subaru Global Platform gövde ve şasinin sağlamlığını büyük ölçüde artırıyor, selefine göre yüzde 70 ila yüzde 100 daha güçlü bir platform sunuyor.

2018'de bin adetlik satış hedefi

Satış hedeflerine de değinen Subaru Genel Müdürü Halil Karagülle, “Tüm dünyada çok hızlı bir biçimde büyüyen SUV segmenti, Türkiye’de 2009 yılında yüzde 6.7 olan pazar payını 2017 yılında yüzde 17.3’e yükseltti. Bu segmentin büyümeye devam edeceğine inanıyoruz. SUV segmenti içinde en büyük paya sahip kompakt SUV sınıfında yer alan Yeni Subaru XV için, 2017 sonuna kadar 300 adet, 2018 yılında ise bin adet satış hedefliyoruz” dedi.

Üç farklı donanım seçeneği ile sunuluyor

Yeni Subaru XV, Türkiye pazarına 3 farklı donanım seçeneğiyle sunuluyor. Xtra, Xtreme ve Xclusive donanımlarına sahip olan XV’nin fiyatları 114.900 TL ile 149.900 TL arasında değişiyor. Tüm modellerde 1.6 litrelik Boxer benzinli motor kullanılıyor. 6200 d/d’de 114 HP güç ve 3600 d/d’de 150 Nm tork sunan Yeni Subaru XV’nin ortalama yakıt tüketimi 6.4 lt/100 km. Tork konvertörlü Lineatronic şanzıman ve Simetrik Sürekli Dört Çeker Sistemi tüm yeni Subaru XV modellerinde standart olarak sunuluyor. Yeni Subaru XV’nin tüm versiyonlarında, EyeSight sürüş destek teknolojisinin yanısıra; ön, yan ve perde hava yastıklarına ek olarak sürücü diz hava yastığı, geriye katlanabilir pedal sistemi, X-Mode ve Aktif Tork Yönlendirme standart olarak sunuluyor. Apple Car Play fonksiyonlu yeni 8 inçlik dokunmatik ekran ve 6.3 inçlik çok fonksiyonlu bilgi ekranı gibi çok sayıda yeni donanım XV’nin standartlarına eklendi. (Aysel Yücel/Dünya)

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.