Yeni Opel Meriva martta Türkiye’de

Yeni Opel Meriva martta Türkiye’de

Opel, Avrupa’daki üretim tesislerine 50 milyon Euro yatırım yaparak, 1.6 CDTI motor üretti. Yeni 1.6 litrelik turbo beslemeli dizel motor, gücünü 6 vitesli...

Opel, Avrupa’daki üretim tesislerine 50 milyon Euro yatırım yaparak, 1.6 CDTI motor üretti.

Yeni 1.6 litrelik turbo beslemeli dizel motor, gücünü 6 vitesli manuel şanzımandan alıyor. Dizel motoru ile 100 km’de 4,4 litre yakıt tüketimi ve 116 g/km emisyon değerine sahip Opel Meriva, mart ayında Türkiye’de satışa çıkacak. Yeni motoru Roma’da tanıtan Opel Mini ve Küçük Araçlar Müdürü Carsten Krauf, fiyat hakkında henüz bilgi vermezken, küresel krizde performansını düşürmeyen Türkiye’de satışların İspanya, Portekiz gibi ülkelere yakın olacağı kanaatinde olduklarını söyledi. Opel’in 2013’te yüzde 0,02 büyüdüğünü, bu rakamın, Avrupa otomobil pazarının 2013’te daraldığı dikkate alındığında başarı olduğunu belirten Krauf, Opel Meriva’nın 2003–2010 arasında Avrupa genelinde 1 milyon 60 bin adet satışı ile dikkat çektiğini, 2010’dan bu yana da 330 bin adetlik satışı ile başarısını sürdürdüğünü kaydetti. 2014’ten itibaren yeni motorun etkisi ile satışların artacağını söyleyen Krauf, bunda her geçen gün otomobile talebi artıran Türkiye ve artık krizi atlatmaya başlayan Avrupa’nın payı olacağını söyledi. Yeni Opel Meriva12 farklı renkle satışa sunulacak.

Opel Meriva’nın vites kutusu yenilendi. Akıllı telefon aracılığıyla entegre olunabilen yeni IntelliLink bilgi-eğlence sistemi bulunan aracın ön krom ızgarası, kartal gözü ve stop desenleri de yenilendi. Opel Türkiye Genel Müdürü Özcan Keklik, “Teknolojiyi maksimum seviyede kullanarak daha konforlu bir sürüş deneyimi sağlıyoruz. Sınıfındaki en sessiz motor olan yeni nesil 1.6 CDTI seçeneğini de içeren Euro 6 onaylı motor yelpazesi ile yolumuza devam ediyoruz. Yeni motor seçenekleri, yeni şanzımanlar ve yeni nesil IntelliLink bilgi ve eğlence sistemi ile Opel Meriva’yı otomobilseverlerin gözünde her zamankinden daha çekici hale getiriyoruz.” dedi.

Araçta 7 inçlik renkli monitörle, sistemin okunmasını kolaylaştıran IntelliLink grafikleriyle yeni bir arayüz sunuyor. Sistem Bluetooth ahizesiz telefon bağlantısı ve müzik akışı özelliklerinin yanında USB bağlantısı özelliği de sağlıyor. Kendi işlevleri arasındaki normal ses kontrolünün yanında, Apple iOS cihazlarındaki (iPhone, iPod touch, iPad, vs.) Siri gibi akıllı telefonun kendi ses kontrolünü de destekliyor.

ZAMAN

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.