Yeni nesil Renault görücüye çıktı

Yeni nesil Renault görücüye çıktı

Renault’dan yapılan açıklamaya göre, Renault Captur’un oranları ve akıcı hatları hareket ve hafifliği çağrıştırırken, kaslı yapısıyla güçlü...

Renault’dan yapılan açıklamaya göre, Renault Captur’un oranları ve akıcı hatları hareket ve hafifliği çağrıştırırken, kaslı yapısıyla güçlü bir arazi aracının özelliklerini yansıtıyor.

Renault Captur’da hardtop tavan çıkarılınca ortaya karbon yapı çıkıyor. Coupe’den cabriolet’ye, kent aracından arazi aracına dönüşebilen Captur’un sportif yönünü de kelebek şeklindeki kapıları, siyah beyaz jantlara giydirilmiş 22 inçlik kalın lastikleri öne çıkarıyor. Aracın karoserinde sıcak portakal rengi kullanılırken, aynı renge aracın hem içinde, hem dışında farklı tonlarda ve farklı malzemelerde yer veriliyor.

Düşük hızda yüksek çekiş sağlıyor

Renault, araçta performansı artırmak için düşük hızda yüksek çekiş sunan yenilikçi RX2 sistemini kullanırken, bu yeni kendinden kilitlemeli difransiyel sistemi, iki çekici tekerlekten birinde yol tutuşu azaldığında, motor torkunun tamamını veya bir kısmını, tutuşu en yüksek olan tekerleğe aktarıyor. Kaygan yollarda bile sürüş emniyeti korunuyor.

Renault Captur ayrıca, ön camın tepesine yerleştirilen ve sürüş yardım işlevleri ile irtibatlandırılan bir kameradan oluşan visio-system’i de sunan ilk araç. Bu yeni teknoloji sayesinde merkezi ekrana aktarılan yol görüntülerinin üzerine sentez görüntüler döşenebiliyor.

Gerçek dünya algılamasını sanal unsurlarla destekleyerek güçlendirmek olan bu artırılmış gerçeklik ilkesi, güvenlik ve konforla birlikte daha huzurlu bir sürüş sunuyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.