Yeni nesil Audi TT yollara çıkmaya hazır

Yeni nesil Audi TT yollara çıkmaya hazır

İlk nesli 90'lı yılların sonlarında tanıtılmış olsa da coupe otomobiller arasında o yıllara damga vuran TT, artık üçüncü nesliyle yollara çıkmaya...

İlk nesli 90'lı yılların sonlarında tanıtılmış olsa da coupe otomobiller arasında o yıllara damga vuran TT, artık üçüncü nesliyle yollara çıkmaya hazırlanıyor. 3 bin çalışanın ve 800 uzmanın yer aldığı Audi'nin Macaristan'daki fabrikasında üretimine başlanan model, keskin hatlarıyla geleneksel coupe formunu daha da çarpıcı hale getirirken, yeni TT'de ikizkenar LED farlar da sunuluyor. Elden geçirilen kaput üzerinde bulunan logo ise daha alçak bir noktada konumlandırılmış.

ÖNCEKİ MODELLERİNE KIYASLA DAHA HAFİF

Selefine oranla 20 mm daha kısa olan Yeni TT, 4120 mm uzunluğa, 1832 mm genişliğe ve 1353 mm yüksekliğe sahip. MQB platformunda üretilen aracın ağırlığı 50 kg hafifletilerek, 1230 kg düşürülmüş. Otomobilin bagaj hacmi de 13 litre genişletilerek 305 litreye çıkarılmış.

4 silindirli turbo beslemeli 2.0 litrelik TFSi motoru ile 230 HP ve 370 Nm tork üreten Audi TT'nin TTS versiyonu ise 310 HP ve 380 Nm tork değerine sahip. Ayrıca otomobilin bir de 2.0 litrelik TDi versiyonu bulunuyor. Bu motor ise 184 HP ve 380 Nm tork üretiyor. Yeni TT Türkiye'ye 2014 yılının son aylarında gelecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.