Yeni Hyundai İ30 görücüye çıkacak

Yeni Hyundai İ30 görücüye çıkacak

Piyasaya çıkışının üzerinden sadece 4 yıl geçen i30’un yeni versiyonunu Hyundai, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergileyecek. Hızlı yeni model atağıyla...

Piyasaya çıkışının üzerinden sadece 4 yıl geçen i30’un yeni versiyonunu Hyundai, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergileyecek. Hızlı yeni model atağıyla kendine güvenini kanıtlayan Koreli marka, yeni i30 ile kalite konusunda da önemli ilerlemelere imza atıyor.

Sessiz ve derinden ataklarına karşı VW Başkanı Martin Winterkorn’un yaptığı “Toyota’yı boş verin, aslında Hyundai’ye dikkat etmemiz lazım” açıklaması Koreli üreticinin koltuklarının kabarmasına, hatta biraz sabırsızlanmasına neden oldu. Hyundai son atağını, Frankfurt Otomobil Fuarı’nda sergilemeyi hatırlıyor: Yeni i30. Boyu 2 cm, genişliği ise sadece 1 cm arttığından boyutlarında önemli bir değişiklik olmasa da yeni i30, çok daha çekici bir dizayna sahip olacak. Otomobilin ön tasarımı Hyundai’nin yeni marka yüzüne sahipken, alçak tavan yapısı ve uzatılmış cam çizgisiyle coupeleri hatırlatan bir görünüm elde edilmiş.

Eski BMW tasarımcısı Thomas Bürkle ve ekibi i30’un ön camını tavanın içine kadar uzatırken LED’li stoplar çamurluklara kadar giriş yapıyor. Bu tasarım geniş omuzlu bir görünüme ve yola sağlam basan bir izlenime neden oluyor.

Kore Golf’ü markanın Rüsselsheim’daki Avrupa Tasarım Merkezi’nde şekillendirildi. Aracın Çek Cumhuriyeti’ndeki (Nosovice) üretimine ise 2012 ilkbaharında başlanacak. 2012’nin ortasında aileye katılacak olan station versiyonu, sonbaharda coupe karoser seçeneği takip edecek. Yeni i30’da Hyundai, 11 yeni renk ve 3 donanım seviyesi seçeneği sunacak. Ön seri olarak üretilmiş örneklerden biriyle gerçekleştirdiğimiz kısa randevuda i30, Avrupalı üreticilerin Hyundai’yi artık neden ciddiye almaları gerektiğini gösterdi. Kalitedeki yükseliş gerçekten etkileyici. Örneğin görüş alanındaki ucuz plastik malzemeler yerlerini, yumuşak bir dokunma hissi veren kaliteli plastiğe bırakmış. Koltuklar ve oturma pozisyonu ise artık Alman rakiplerinden farklıymış gibi hissettirmiyor. Tüm bu etkileyici özelliklerin 5 yıllık garanti gibi önemli bir avantajla ve Golf’ten 2 bin 500 Euro (Almanya fiyatıyla) daha düşük bir fiyatla sunulacak olması da i30’un şansını artıracak.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.