Yeni Canter, DUONIC ile tasarrufta zirve yapıyor!

Yeni Canter, DUONIC ile tasarrufta zirve yapıyor!

Sekizinci jenerasyon Mitsubishi Fuso Canter, hafif ticari araçlar segmentinde bir devrimi gerçekleştirdi. Bugatti, Porsche gibi spor otomobillerin kullandığı...

Sekizinci jenerasyon Mitsubishi Fuso Canter, hafif ticari araçlar segmentinde bir devrimi gerçekleştirdi. Bugatti, Porsche gibi spor otomobillerin kullandığı şanzıman sistemiyle hem sürüş kalitesini artırıyor, hem de yüzde 10 ek yakıt tasarrufu sağlayarak dikkatleri üzerine çekiyor. Segmentinin en fazla kazandıran aracı olma iddiasını taşıyan Mitsubishi Fuso Canter, yenilenen yüzü, yeni Euro 5 motoru, artan sürüş performansı, uzayan bakım aralıkları ve çift kavramalı otomatik şanzımanı Duonic ile kullanıcılarına artı kazanç sağlıyor. Yeni Canter’in lansmanı, Avrupa, Orta Doğu, Afrika ve Amerika’dan sorumlu olan Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation Satış ve Pazarlama Direktörü Yasuyuki Sudo, Temsa Global CEO’su Tamer Ünlü, Pazarlama ve Satış Genel Müdürü Yusuf Soner’in de katılımıyla gerçekleştirildi.

Yeni Canter’in ekoloji, ekonomi ve güvenlik alanlarından çığır açtığını söyleyen Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation Satış ve Pazarlama Direktörü Yasuyuki Sudo, müşterilerinin kârını ciddi oranda artıracaklarına dikkat çekti. Yeni Canter’le ilgili son derece olumlu tepkiler aldıklarını dile getiren Sudo, sınıfının en verimli aracını yapmış olmaktan gurur duyduklarını belirtti. Sudo’nun ardından konuşan Pazarlama ve Satış Genel Müdürü Yusuf Soner, Yeni Fuso Canter’le ilgili bilgi verdi.

ŞANZIMANDA DUONIC DEVRİMİ!

İlk kez çift kavramalı şanzımanın hafif ticari bir araçta kullanıldığını söyleyen Soner, bunun segment adına bir devrim olduğunu ifade etti. Yalnızca Bugatti, Porsche gibi spor otomobillerde kullanılan vites değişim sistemini Yeni Canter’e uygulayarak bir ilke imza attıklarını söyleyen Soner, “Mitsubishi Fuso Canter hafif kamyon sınıfında dünyada bir ilk olan Duonic çift kavramalı otomatik şanzımanı sunuyor. Duonic şanzımanlı Yeni Canter, üstün performans, konfor ve kesintisiz hızlanma avantajlarının yanı sıra yakıt ekonomisi de sağlıyor. Duonic şanzıman sayesinde Yeni Canter yokuşlarda yüklüyken bile geri kaydırmıyor, sadece frenden ayak çekilerek gaza basmadan hassas yanaşma yapılabiliyor, eco mode seçeneği sayesinde daha düşük yakıt tüketimi sağlıyor. Duonic şanzıman eco mode seçeneğinde normal trafikte yüzde 2, sıkışık trafikte ek yüzde 8 oranında yakıt tasarrufu sağlıyor. Ayrıca Duonic şanzıman çift kavrama özelliği sayesinde vites geçişlerinde yaşanan sarsıntı ve tork kesintisini minimuma indirerek sürüş performansı ve konforunu artırıyor. Islak tip çift kavraması sayesinde Duonic şanzıman bakım gerektirmiyor, bu da kullanıcısına hem zamandan hem de bakımdan kazandırıyor” diye konuştu.

YENİ CANTER’LE 22 BİN LİRA TASARRUF!

Yeni Fuso Canter’le bir önceki Canter modelini kıyaslayan Soner, “Bir önceki modelde aracın 200 bin kilometreden sonraki bakım giderleri 18 bin 448 liraya mal olurken Yeni Fuso Canter’de bu rakam 4 bin 680 liraya kadar düşüyor. Eski modelin 200 bin kilometredeki ortalama yakıt gideri 104 bin lira iken yeni modelde ise yalnızca 95 bin 678 lira. Yani Yeni Fuso Canter, kullanıcısına 200 bin kilometre sonunda yaklaşık 22 bin lira tasarruf sağlayacak diye konuştu.

YENİ CANTER BENZİNİ KOKLUYOR!

Sınıfının en düşük yakıt tüketimine sahip aracı olmayı başaran Mitsubishi Fuso Canter’in yeni Euro 5 motoru ile daha da az yaktığını söyleyen Yusuf Soner, aracın teknik yapısıyla da ilgili bilgi verdi: “Yeni Mitsubishi Fuso Canter kamyonet ve kamyonlar 3.0 lt, 4 silindirli, DPF’li Euro 5 emisyon sınıfında common rail enjeksiyon sistemine sahip 2.998 cc 4P10 turbo motorlar ile donatıldı. Yeni Canter’de kullanılan 2 aşamalı turbo motor ve tam yanma sağlamak için tasarlanan EGR sistemi kullanıcısına daha fazla yakıt tasarrufu sağlıyor.”

Yeni Fuso Canter’in 3 buçuk milyon kilometre, her türlü iklim ve çevre koşulunda sürüş testlerine tabi tutulduğunu söyleyen Soner, sınıfının en güçlü şasisine sahip olan Canter’in bir önceki modeline göre güvenlik konusunda da ciddi bir yol kat  ettiğini dile getirdi. Soner, bağımsız süspansiyon, disk frenleri, ABS ve EBD gibi özelliklerin de Yeni Canter’de öne çıktığını söyledi.

[gallery]

Haber ve Fotoğraflar: Burak GÜNER - LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.