"Yanlış stok yönetimi kaybettirir"

"Yanlış stok yönetimi kaybettirir"

Fevzi Gandur Logistics Yurt İçi Lojistik Genel Müdürü Devlet Kudat, gıda ve hijyen ürünlerinde iç talebin arttığına dikkat çekerek dağıtım planlamaların daha etkin yapılması gerektiğini belirtti.

Koronavirüs salgınında yaşanan döneminde ihracat operasyonlarında alıcıdan kaynaklanan aksamaların yaşandığını hatırlatan Fevzi Gandur Logistics Yurt İçi Lojistik Genel Müdürü Devlet Kudat hem beklemelerin hem de sınır geçişlerinde yaşanan belirsizliklerin üreticileri iç pazara yönlendirdiğini belirtti. Kudat, “Tüm dünyada yaşanan ve ticareti olumsuz etkileyen bu süreçte yurt içi lojistik faaliyetlerin daha fazla önem kazandı. Yaşanan belirsizlik neticesinde artan iç talebi doğru bir şekilde karşılayabilmek için stok yönetiminin ve dağıtımın daha etkin ve doğru bir şekilde yapılması gerekiyor.” dedi.

RAFTA ÜRÜNÜ OLMAYAN KAYBEDER

Müşteriye ve artan talebe karşı, sürekli hazır ve esnek durumda olunması gerektiğini dile getiren Kudat, “Sıfır stok mantığıyla hareket etmek her zaman faydalı olmayabiliyor. Bunun en net örneğini, koronavirüs sürecinde yaşadık. İç talepte hızlı bir şekilde talep artışının yaşanması ilk etapta stok yönetimini doğru yapamayan firmaları zor durumda bıraktı. Bu talebe hızlı cevap verebilme adına doğru planlama ve optimizasyon ile rafta sürekli ürün bulunması oldukça önem arz ediyor.” dedi. Pandemi döneminde yurt içi taşımacılıkta; hijyen ürünleri, gıda ve ambalaj taşımalarının artış gösterdiğini belirten Kudat, bu ürünlerin istenildiği anda tedarik edilebilmesinde lojistik sektörünün büyük bir rolü olduğunu söyledi.

Derya KUMTEPE - ENDÜSTRİ MEDYA

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.