Yankee'lere iş kapısı açtık

Yankee'lere iş kapısı açtık

Tasarım ve mühendislik çalışmaları Türkiye'de yapılan yeni Ford Transit'in ABD'de üretimi için gün sayılıyor. Tasarım ve mühendislik çalışmaları...

Tasarım ve mühendislik çalışmaları Türkiye'de yapılan yeni Ford Transit'in ABD'de üretimi için gün sayılıyor.

Tasarım ve mühendislik çalışmaları Türkiye'de yapılan yeni Ford Transit'in ABD'de üretimi için hazırlıklar son aşamaya geldi. Kansas'taki Ford fabrikasında üretilecek Transit, bin 100 kişiye istihdam sağlayacak. Ford, Kansas'taki fabrikada üretilen ve ABD'de çok satan trend modeli F-150 pick-up'ın talebini karşılamak için yılın üçüncü çeyreğinde 900 işçi istihdam edecek. Yılın son çeyreğinde ise 2014'te satışına başlanacak yeni Ford Transit için bin 100 kişi istihdam edilmesi planlanıyor. Ford Motor Company'nin ticari araç üssü haline gelen Ford Otosan Ar-Ge merkezinde Türk mühendisler tarfından geliştirilen yeni Transit'in Kansas'taki üretimine yine Türk mühendisler onay verecek.

FORD OTOSAN ONAYLIYOR

Türkiye'de geliştirilen araçların yurtdışındaki üretim süreçlerine Ford Otosan'ın dahil olduğunu söyleyen Genel Müdür Haydar Yenigün, "Mühendislerimiz araçlar üretilinceye kadar diğer fabrikalara yardımcı oluyor. Üçüncü çeyrekte üretimine başlayacağımız yeni Transit 2014'te ABD'de de devreye girecek. Kansas'a giderek, düğmeye basacağız" dedi.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.