Yahudi olduğumuz için uçaktan attılar; hayır kokuyorlardı

Yahudi olduğumuz için uçaktan attılar; hayır kokuyorlardı

American Airlines Michigan'a gitmek üzere uçağa binen bir çifti uçaktan indirdi. Çift Yahudi olduklarından ayrımcılığa maruz kaldıklarını belirtirken şirket sebebin diğer yolculardan ve görevlilerinden gelen kötü vücut kokusu şikayeti olduğunu açıkladı

Yossi Adler, eşi Jenni Adler ve 19 aylık çocuklarıyla birlikte çarşamba gecesi Miami şehrinden Detroit şehrine gitmek üzere koltuklarına oturdular. Fakat kalkıştan önce bir kabin görevlisi yanlarına gelerek dışarı çıkmalarını istedi ve uçağın kapısı arkalarından kapatıldı.

NBC News'e konuşan Adler yetkililerin üzerilerinde vücut kokusu olduğu için şikayet aldıklarını söylediklerini kendisinin de "üzerimde hiçbir vücut kokusu yok" şeklinde cevap verdiğini belirtti.

Adler Yahudi oldukları için şirketin kendilerine ayrımcılık yaptığını ifade etti. Telefonuyla kayıt altına aldığı tartışmalar sırasında "Beni uçaktan atmalarının arkasında bir şekilde dini bir neden var. Biz kokmuyoruz tamam mı, burada kimse kokmuyor." dediği duyuluyor.

Bir süre sonra bir görevlinin "Şimdi bana dini nedenlerden dolayı duş almadığınızı mı söylüyorsunuz? Bunu mu kastediyorsunuz?" şeklindeki sorusuna Adler'in "Hayır, ben her gün duş alırım. Diyorum ki beni dini nedenlerden dolayı uçaktan attınız." diyerek cevap verdiği işitiliyor.

American Airlines ise kararlarının arkasında durarak uçaktan indirilme sebebinin dinin değil yolcu ve kabin görevlilerinden gelen şikayet olduğunu belirtirken çifte otel ve yemek olanağı sağlandıktan sonra ailenin ertesi günkü uçakla Detroit'e gittiğini açıkladı.

Diğer taraftan Houston Üniversitesi, mühendislik fakültesinde bir öğretim görevlisinin öğrencilerin, özellikle Hindistanlı ve Güneydoğu Asya kökenli olanların, vücut kokularına dikkat etmeleri konusundan uyarmasını haklı buldu.

Öğretim görevlisinin lisansüstü öğrencilere gönderdiği mesajda "Hindistanlıların yemeklerde çok fazla baharat Güneydoğu Asyalılar ise çok fazla sarımsak kullanıyor. Bunlar sağlığa çok faydalı ürünler olsa da ortada bir sorun var. Bu yiyeceklerin tüketilmesi vücut kokusunun artmasına yol açıyor." dendi.

NBC News'e açıklama yapan okul yönetimi mesajın 2017 yılında gönderildiğini ve herhangi kötü bir niyet taşımadığını belirtti.

EURONEWS

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.