Wanko ve FleetGO, lojistik yazılım grubu oluşturmak için güçbirliği yaptı

Wanko ve FleetGO, lojistik yazılım grubu oluşturmak için güçbirliği yaptı

Yazılım yatırımcısı Main Capital Partners, lojistik yazılım şirketleri Wanko ve FleetGO'nun çoğunluk hissesini satın aldığını duyurdu. Önümüzdeki günlerde sektöre çok kapsamlı bir lojistik yazılım grubu geliyor.

Wanko ve FleetGO, FleetGO Group olarak bilinecek yeni bir kapsamlı lojistik yazılım grubu oluşturmak için birleştiriyor. Main Capital'in yatırımı, işgücü eksikliklerinin planlanması, giderek karmaşıklaşan ağların yönetilmesi ve daha verimli süreçler tasarlayıp emisyonları azaltarak ESG (çevresel, sosyal ve yönetimsel) stratejilerinin uygulanması gibi lojistik zorlukların ele alınmasının artan önemini ve değerini vurgulamaktadır.

Bu iki işletme, kendi sektörlerinde pazar lideri olarak önemli ve köklü geçmişe sahiptir. Her ikisi de sırasıyla Avrupa pazarlarında tedarik zinciri yazılım pazarına odaklanmaktadır. Wanko, nakliye çözümleri yazılım pazarında güçlü bir konuma sahiptir ve ağırlıklı olarak depolama ve rota optimizasyonu için yazılımlar sunmaktadır. FleetGO ise küçük, orta ve büyük işletmeler için üst düzey telematik çözümleri geliştirmektedir. Amaç, sürücü ve filo performansının yanı sıra araç kullanımı ve teşhis bilgileri hakkında eyleme geçirilebilir veriler ve öngörülerle daha akıllı filolar oluşturmaktır. Birleşik şirket FleetGO Group böylece Depo Yönetimi, Taşımacılık Yönetimi ve Filo Yönetimi için kapsamlı bir yazılım çözümü sunacak.

FleetGO Group için birleşik 2022 gelirlerinin 20 milyon Euro'ya ulaşması ve çift haneli büyüme hızıyla daha da artması bekleniyor. Grup, çapraz ve yukarı satış stratejisi uygulayarak bu büyüme yörüngesini yönlendirmek ve desteklemek için şimdi yaklaşık 150 kişiyi istihdam edecek. Grup, aynı zamanda yeni grupta önemli bir yatırımcı olan FleetGO'nun eski CEO'su Ronald van Tiel tarafından yönetilecek.

FleetGO Group artık konsolidasyon, ölçek ekonomileri, teknolojik entegrasyon, inorganik büyüme ve bölgelerdeki benzer düşünen, yüksek vasıflı profesyonellerle uyum avantajlarından yararlanmak için daha iyi bir konumdadır.

ronald-van-tiel-fleetgo.jpgFleetGO'nun eski CEO'su ve FleetGO Group'un yeni atanan CEO'su Ronald van Tiel:

“Hem FleetGO hem de Wanko'nun pazar lideri konumlarını daha da güçlendirmeyi ve önde gelen bir Avrupa lojistik yazılım grubu kurmayı planladığımız için Main Capital Partners ile bu ortaklığı dört gözle bekliyoruz. Main'in yardım ve desteğiyle, müşteri tabanımıza daha da fazla katma değer sağlamak için hizmet teklifimizi daha da büyütmeyi ve iyileştirmeyi tamamen umuyoruz”.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.