Walmart, 30 Tesla Semi daha alacak

Walmart, 30 Tesla Semi daha alacak

Tesla'nın geçtiğimiz yıl tanıttığı elektrikli tırının ilk müşterilerinden biri olan Walmart filosunu genişletme kararı aldı. Şirket 30 tane daha Tesla Semi satın almayı planladığını duyurdu.

Tesla daha çok elektrikli otomobilleri ile biliniyor ancak şirket geçtiğimiz yıl taşımacılık sektörünü hedefleyen Tesla Semi isimli bir elektrikli tır tanıttı. Şirketin ilk müşterilerinden biri ise az sayıda Tesla Semi siparişi vererek elektirikli tırı test etmeyi planladığını duyuran perakende devi Walmart olmuştu.

Tesla Semi'nin test süreci iyi gitmiş gibi görünüyor çünkü Walmart Kanada, Tesla'dan 30 elektrikli tırdaha sipariş ederek filosundaki toplam Semi sayısını 40'a çıkarmayı planladığını açıkladı. Bu hamle aynı zamanda şirketin 2022 yılına kadar tüm tır filosunu %20'sini elektrikli araçlara dönüştürme hedefinin bir parçasını oluşturuyor.

Dev şirketlerden Tesla Semi'ye yoğun talep var 

Öte yandan Tesla'nın elektirikli tırına büyük ilgi gösteren tek şirket Walmart değil. Dünyanın en büyük lojistik ve kargo şirketlerinden biri olan UPS'de daha önce 125 adet Tesla Semi siparişi vermişti.

Elektrikli tırın lansmanından sonraki en büyük sipariş ise 100 araç talep eden PepsiCo'dan geldi. Ayrıca DHL ve JB Hunt gibi devlerin de filolarına Tesla'nın elektrikli tırını dahil etmek için sipariş veren ilk şirketler arasında yer aldıklarını belirtelim.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.