Volvo’dan otonom araçlar için yeni iş grubu!

Volvo’dan otonom araçlar için yeni iş grubu!

Volvo halk tarafında her ne kadar lüks araçlarıyla tanınsa da, otonom lojistik faaliyetleri ile de birçok farklı endüstride yer alan bir şirket olmaya devam ediyor. Şirketin yeni faaliyetleri için de Volvo Autonomous Solutions kuruldu.

Volvo Group, her türlü lojistik merkezi arasındaki madencilik, liman ve hareketli mallar gibi endüstri bölümlerini kapsayan bir görevle özerk taşımacılığa odaklanan yeni bir iş grubu kurdu. Araç üreticisi zaten birçok maden ocağı dahil olmak üzere otonom sürüş projeleri içerisinde bulunuyor. İsveç’in Göteborg kentindeki yoğun limandaki bu endüstrilerde daha rahat çalışmak ve daha farklı iş faaliyetlerine giriş yapabilmek için yeni iş grubu ile çalışmalarına devam edecek.

Şirket, bu tür otonom teknoloji kullanımına yönelik talebin arttığını görüyor. Bunu ele almak için bütün bir iş birimi kurması mantıklı gözüküyor. Yeni kurulan grup büyük hacimli malların taşınması gereken yerlerde otonom taşımacılık çözümlerinin geliştirilmesi, ticarileştirilmesi ve satışını hızlandırmak üzere tanımlandı.

Otomobil üreticisi, bu sektörün büyümesine yönelik beklentilerinin bir kısmının doğrudan müşteri geri bildirimlerinden geldiğini belirtti. Volvo Group Başkanı ve CEO‘su Martin Lundstedt‘in açıklamasında, “Müşterilerden gelen taleplerde önemli bir artış görülüyor.” dedi.

Bu süreçte şirketin otonom teknolojilerin ticarileştirilmesi konusunda farklı adımlar atması bekleniyor. 2020 yılında yapılacak planların açıklanmasıyla birlikte, Volvo‘nun otonom ticareti konusunda neler yapacağını da göreceğiz.

SHIFTDELETE.NET

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.