Volvo, Türkiye’de Temsa İş Makinaları ile büyüyor

Volvo, Türkiye’de Temsa İş Makinaları ile büyüyor

3 yıldır Volvo Trucks’ın Türkiye'deki satış ve satış sonrası hizmetler faaliyetlerini üstlenen Temsa İş Makinaları, güçlü yetkili servis ağı ve iç pazardaki bilgi birikimi ile Volvo Trucks'ın Türkiye pazarındaki varlığını daha da güçlendirdi.

Volvo Trucks Başkanı Roger Alm gerçekleştirdiği Türkiye ziyareti sırasında, 2017 yılından bu yana Volvo Trucks'ın Türkiye'deki distribütörlüğünü yürüten Temsa İş Makinaları ile olan güçlü ortaklığı sayesinde, Volvo Trucks’ın 3 yılda Türkiye’de yakaladığı hızlı büyümeyi daha da artırarak ileriye taşımayı hedeflediğini belirtti.

3 yıldır Volvo Trucks’ın Türkiye'deki satış ve satış sonrası hizmetler faaliyetlerini üstlenen Temsa İş Makinaları, güçlü yetkili servis ağı ve iç pazardaki bilgi birikimi ile Volvo Trucks'ın Türkiye pazarındaki varlığını daha da güçlendirdi. 2019 yılında 16 ton üzeri ağır ticari araç pazarında satılan araç sayısı %38 azalırken, Volvo Trucks daralan pazara rağmen pazar payını Ocak ayı itibariyle %7'ye çıkarmayı başardı.

_roger_alm_esref_zeka.jpgTemsa İş Makinaları Genel Müdürü Eşref Zeka konuyla ilgili açıklamasında stratejik ortaklığın geçmişine değinerek şunları söyledi: “Volvo Trucks ile 3 yıl önce iş birliğimizi başlatan kriterlerden en önemlisi aynı vizyona sahip olmamızdı. Volvo Trucks, müşteriyi odağına alan, onlara çözüm sunma hedefiyle teknolojilerini geliştiren ve sektöre yön veren bir marka ve biz de Temsa İş Makinaları olarak hizmet odaklı bakış açımız ile müşterilerimizin uzun soluklu çözüm ortağı olmak için çalışıyoruz. Satış ve satış sonrası hizmetlerimizin yanı sıra, finansman çözümlerini de bir bütün olarak ele alıyor ve müşterilerimizin bütçelerini rahatlatıyoruz. Onlara hem Türk Lirası hem de Euro bazlı avantajlı kredi seçenekleri sunarak destek oluyoruz. Bununla beraber, genişleyen yetkili satıcı ağımızla takas ve ikinci el hizmetlerinde daha esnek çözümler sunabiliyoruz. Önümüzdeki dönemde Volvo Trucks markamızda kiralama hizmeti de sunmayı hedefliyoruz. Volvo Trucks markasının gücü ile Temsa İş Makinaları'nın geniş yetkili servis ağını ve Türkiye pazarındaki uzun yıllara dayanan deneyimini birleştirerek, 3 yıl içinde Türkiye’de yeni bir değer yarattık. Volvo Trucks ile Ar-Ge ve inovasyonda farkını ortaya koyan, her türlü hava şartı ve çalışma koşuluna uygun, dayanıklılığı, güvenliği kanıtlanmış, yüksek konforlu ve çevreci araçlar sunarak Türkiye'nin mega projelerinde yer aldık ve ülkemizin ekonomik büyümesine katkıda bulunduk. Bundan sonra da Volvo Trucks ile çift haneli pazar paylarına ulaşacağımıza ve birlikte sektörde fark yaratmaya devam edeceğimize inanıyoruz.”

Volvo Trucks Başkanı Roger Alm de Türkiye pazarına duydukları güveni dile getirerek şunları söyledi: “Türkiye'de büyümeyi hedefliyoruz ve bunu ortağımız Temsa İş Makinaları ile birlikte yapacağız. Volvo Trucks olarak bugün olduğu gibi gelecekte de müşterilerimize en güvenli, yakıt açısından en verimli ve en üretken nakliye çözümlerini sunmayı taahhüt ediyoruz. İnovasyonlarımızla oyunun kurallarını yeniden yazıyoruz. Uzun vadede otonom ve elektrikli taşımacılıkta büyük bir potansiyel görüyoruz ve kısa bir süre önce kentsel ulaşım için elektrikli kamyon satışına başladık. Ancak, elektrikli kamyonlar tüm ulaşım zorluklarını çözmeyecektir. Sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) ve biyogaz ile çalıştırılabilen yanmalı motorlar, emisyonların ve verimli dizel motorların azalmasında önemli bir rol oynayacak. İhtiyaca yönelik gelişmiş çözümler ve esneklik, teslimatlarda hassasiyet ve üretkenliğe katkıda bulunarak müşterilerimiz için değer yaratmaya devam edeceğiz.”

Volvo Group, otonom kamyon çözümleri için yeni bir iş birimi oluşturdu ve şimdiye kadar birçok otonom nakliye çözümünü ortaya koydu. Volvo Group’un ilk ticari otonom çözümü de şu anda Norveç’te bir madencilik şirketinde faaliyet halinde. Grubun, bir diğer öncü yeniliği ise otonom, bağlantılı ve elektrikli aracımı Vera. Vera’nın ilk işi, entegre bir çözümün parçası olarak bir lojistik merkezinden aldığı yükü İsveç'in Göteborg şehrindeki bir liman terminaline taşımak olacak.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.