Volvo terzi usulü kamyon üretiyor

Volvo terzi usulü kamyon üretiyor

Müşteri isteklerine ve aracın kullanılacağı alana özel üretim yaptıklarını dile getiren Volvo Kamyon Satış Müdürü Şafak Tuğut, “Biz araç yapıp...

Müşteri isteklerine ve aracın kullanılacağı alana özel üretim yaptıklarını dile getiren Volvo Kamyon Satış Müdürü Şafak Tuğut, “Biz araç yapıp müşterilerimize satmıyoruz. Müşterilerin ihtiyaçlarını belirleyip ona göre üretim yapıyoruz” diyor.

Volvo Kamyon 50 yılı aşkın bir süre boyunca Türkiye pazarında farklı distribütörler tarafından temsil ediliyor. Son 10 yılda ise Volvo Türkiye operasyonlarını Volvo Group yürütüyor. Volvo Kamyon’un ürün ve hizmetlerini, gelişen bir anlayışla kalite ve nicelik anlamında daha da ileri bir seviyeye taşıdığını kaydeden Volvo Kamyon Satış Müdürü Şafak Tuğut sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sayede de saygın bir marka bilinirliğine sahip olduğumuzu söyleyebilirim. İnşaattan uluslararası taşımacılığa ve yurt içinden ağır yük taşımacılığına kadar farklı alanlara hizmet veren yüksek kaliteli ürün çeşitliliğine sahibiz. Farklı operasyonel ihtiyaçları karşılayacak farklı modelleri, müşterimizin ihtiyaçlarına göre farklı opsiyonlarla sunuyoruz. Tabi bir kamyon veya çekicinin zaman içinde sorunsuz bir biçimde işlevini sürdürmesi için doğru biçimde de bakımının yapılması gerekiyor. Bu anlamda Volvo, her müşterinin ve aracının beklentisini karşılayacak servis ve bakım hizmetlerini de en verimli bir şekilde sunuyor. Kamyonun kalitesi kadar, iyi eğitimli teknisyenler, profesyonel donanım ve orijinal parçalar da aracın sorunsuz işletimi için önemlidir. Volvo Kamyon, Türkiye’de geniş bir bayi ağında tüm bu saydıklarımı müşterilerine sağlıyor. Ayrıca Volvo Çağrı Merkezi ve Yol Yardım Merkezi 7 gün 24 saat müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap veriyor.”

‘Siparişe göre özel araç üretiyoruz’

Aslında 2010 yılı, sonuçlarından mutlu olduğumuz ve ileriye umutla bakmamızı sağlayan bir yıl oldu’ diyen Tuğut, “Satışlarımız 2009 yılına oranla üçe katlandı. Toplam 964 adet kamyon ve çekici satışı gerçekleştirdik. Volvo Kamyon olarak müşteri siparişine göre araç planlayıp terzi usulü üretim gerçekleştirerek her müşteriye işinin gereği olan özel aracı sağlıyoruz. Buna bağlı olarak satış adetlerimiz uygun seviyededir. Terzi usulü çalışma şeklimizin sebebi her zaman yüzde yüz müşteri memnuniyeti, üst düzey kalite ve güvenlik sunma prensibimizdir” dedi.

Volvo, FMX ile çok iddialı

2010 yılı içerisinde tüm dünya ile aynı anda Volvo FMX inşaat kamyonunu piyasaya sunduklarını belirten Tuğut, “FMX ile çok iddialıyız. Eksiksiz, dayanıklı ve güçlü bir inşaat kamyonu olan FMX’i farklı operasyonlar için I-Shift şanzıman ile de sunabiliyoruz. I-Shift şanzıman sayesinde Mikser Kamyon sürücüleri en zorlu manevraları kolay ve hızlı bir şekilde alabiliyor. Yeni FMX’in Volvo Kamyon’un inşaat kamyonu algısına özellikle Türkiye’de büyük katkı sağlayacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Volvo Kamyonun yurtiçi taşımacılığında standartları yükselten yeni ürünü FM11’i müşterileri ile buluşturacağını söyleyen Tuğut, “FM11 ile yurtiçi ve yakın mesafe taşımacılığı yapan müşterilerimize büyük avantaj sağlıyoruz. Güçlü yürüyen aksam, üst düzeyde sürücü konforu, yakıt tasarrufu ve en yüksek yük kapasitesini birleştiren Volvo FM11, segmentinde gerçekten çok özel bir çekici. 11 litre motoru sayesinde maksimum yük kapasitesi sağlarken yakıt tasarrufu ile de ön plana çıkıyor.

Volvo’nun üretimde üstün bir teknoloji kullandığını vurgulayan Tuğut,“Müşteriye ve işe özel terzi usulü üretimi yapılan Volvo kamyon ve çekiciler, her zaman güvenlik, kalite, performans ve yakıt tasarrufu sunuyor. Volvo Kamyon teknolojik olarak liderliğini sürdürürken güvenlik ve yakıt tasarrufu konusunda da sektöre yön veriyor. Müşterilerimizin Volvo markasına güven sayesinde en zorlu projelerinde bizim araçlarımızı tercih etmekten çekinmiyorlar” dedi.

‘Kamyona göre iş değil, işinize göre vasıta seçin’

Özellikle yeni araç yatırımı yapacak olan firmaların işlerinin gereğine göre yatırım yapmaları gerektiğinin altını çizen Tuğut, “İşin gereklerine uygun doğru araç seçimiyle işletme maliyetlerinin de düşük olacağını göz önünde bulundurarak alım yapmak lazım. İnşaat, uzun yol, yakın bölge ve ağır taşımacılık işleri için önemli olan nokta aracın toplam işletim maliyetidir. Dolayısıyla araç alacak tüm firmaların bu konuya profesyonel bir şekilde yaklaşıp, hesaplarını buna göre yapmaları gerekiyor. Biz Volvo Kamyon olarak Türkiye’de geçerli olan araç fiyatına göre alım kararı verme eğiliminin son yıllarda toplam işletme maliyetini göz önünde bulundurarak alım yapılmasına doğru kaydığını gözlemliyoruz. Bu daha profesyonel bir bakış açısıdır. Ayrıca Volvo kamyon ve çekiciler sürücü dostu araçlardır. Sürücüler, Volvo Kamyon Türkiye tarafından sağlanan düzenli eğitimlerle güvenli ve ekonomik sürüş tekniklerini pekiştirmek üzere kapsamlı eğitimlere tabi tutuluyorlar. Sürücüler için bu eğitimler ile Volvo kamyon ve çekicilerin güven ve kalitesi bir cazibe kaynağı. Müşterilerimiz bu şekilde sektörün tecrübeli sürücülerini kendi bünyelerine çekme ve tutma gücüne de sahip olurlar” açıklamasını yaptı.

Volvo en iyi çözüm ortağı olmayı hedefliyor

Volvo’nun Türkiye’de satış sonrası hizmetleri ile kusursuz olmayı amaçladığına değinen Tuğut, “Bir müşteri alım yapacağı zaman mutlaka fiyat dışında kalite ve markadan alacağı hizmetin yoğunluğunu da düşünüyor.  Bir kamyon veya çekiciye sahip olmanın toplam maliyeti çok önemli. Buna kamyonun fiyatı dışında, harcadığı yakıt, bakım maliyeti, servis giderleri de dahil. Tüm bu harcamalar bir kamyonun çalışması için gerekli olan giderlerin tamamıdır. Volvo Kamyon, Türkiye’nin en iyi parça bulunabilirliğine sahip markası ve bu durum müşterilerimize bütünsel bir katma değer sunuyor. Türkiye genelindeki Volvo yetkili servisleri ve orijinal Volvo parçaları ile satış sonrasında da standartlarımızdan ödün vermeden en iyi hizmeti sağlamak için çalışmalarımıza devam ediyoruz.  Satış sonrası olarak genel stratejimiz araçlara onarım yerine koruyucu bakım yapmak. Bu anlamda koruyucu bakıma çok önem veriyoruz ve konuyla ilgili birçok faaliyet yürütmekteyiz” ifadelerini kullandı.

Sektör 2010’da kendini ikiye katladı

‘2010 yılında 16 Ton ve üzeri kamyon pazarı 2009 rakamlarını ikiye katladı’ diyen Tuğut sözlerini şöyle tamamladı: “Bu büyüyen segmentten Volvo Kamyon olarak biz de pazar payımızı planlarımız doğrultusunda geliştirdik ve daha da yükseltmeye devam edeceğiz. 2010 yılını da bu doğrultuda çok iyi rakamlarla kapattığımızı söyleyebiliriz. 2011 ve 2012 yıllarının Volvo Kamyon Türkiye için son derece olumlu geçeceğine inanıyoruz.”

Volvo Kamyon olarak öncelikli hedeflerinin müşterilerine sundukları hizmetlerin hem kalite hem de yoğunluk olarak artırılmasına çalıştıklarını ifade eden Tuığut, “Biz müşteri memnuniyeti odaklı çalışan bir firma olmak istiyoruz. Bu bağlamda servis ağımızın kalitesi ve yoğunluğu bizim için çok önemli. Ayrıca pazar payımızı arttıracağımızı da çekinmeden söyleyebilirim. Hem satış ekibimizi hem de satış sonrası hizmet ağımızı her zaman geliştirmeye devam ederek müşterilerimizin en iyi çözüm ortağı olmak en büyük hedefimiz. Bu ana hedef doğrultusunda geliştirmekte ve yürütmekte olduğumuz pek çok projemiz var” diye konuştu.

Hacı Yusuf ÖZER - LOJİSTİK EKİPMANLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.