Volvo Kamyon, "Zeka" ile çıkışa hazırlanıyor

Volvo Kamyon, "Zeka" ile çıkışa hazırlanıyor

Geçtiğimiz ay Volvo Kamyon’un Türkiye’deki tek yetkili satıcısı Temsa İş Makinaları’nın Genel Müdürlüğü’nü üstlenen Eşref Zeka, yeni hamlelerle Volvo’yu ithal kamyon pazarındaki hak ettiği yere çıkaracağını söylüyor.

Volvo üst yönetimi, açık açık zikretmese de, iki yıl önce Türkiye’deki satış ve pazarlamayı birleştirme hamlesi başarısızlıkla sonuçlandı. Yanlıştan dönen İsveçli firma, önceki satış rakamlarına ulaşıp, geçmek için konunun uzmanlarından Temsa İş Makinaları’nı seçti. Sabancı Holding de, yine doğru bir hamleyle geçen  ay Temsa İş Makinaları’nın kaptanlığını Eşref Zeka’ya teslim etti.

Temsa İş Makinaları Genel Müdürü Eşref Zeka ile, Sağlık Lojistik’e yaptıkları ilk büyük araç teslimatı öncesi konuştuk.

Tanıtımda sıkıntı var

“Temsa İş Makinaları sitesine bakıyoruz, Volvo Trucks ile ilgili tek bir satır yok. Volvo.com.tr’ye bakıyoruz, Temsa’nın Volvo kamyonlarını satmaya Türkiye’deki tek yetkili firma olduğuyla ilgili tek bir haber göremiyorsunuz. Oysa sizi tek yetkili distribütör olarak açıkladıkları Volvo basın toplantısının üzerinden tam 8 ay geçmiş. Yeni göreve geldiniz, işiniz gerçekten çok zor” tespitimizi Sayın Eşref Zeka, şöyle yanıtladı:

“Haklısınız sitelerde hiçbir ipucu yok. İlk yapacağımız işlerden biri olacak. Web sitesi görünen yüzü, başka  prosedürlerin de çözülmesi gerekiyor. Önümüzdeki hafta Volvo tarafıyla bir görüşme yapacağız, tüm sorunları halledeceğiz diye düşünüyorum.”

Sabancı Holding’in bu işi devralırken büyük hedefler öngördüğünü ifade eden Zeka, “Çünkü Temsa İş Makinaları, yaptığı işi yıllardır başarıyla yürütüyor. Satış ve pazarlama organizasyonunu iyi yönetmek için talip olduk, gerekenleri de yapacağız. Eylül ayı gibi bir toplantı planlıyoruz. Bu yılı öğrenme-geliştirme yılı olarak tamamlamayı, önümüzdeki yıl ise en donanımlı bir şekilde gelmeyi hedefledik” açıklamasını yaptı.

İkinci elde daha aktif olacaklar

Temsa İş Makinaları’nın uzmanlık konularından birinin de ikinci el olduğunu belirten Eşref Zeka, “İkinci el işini zaten iş makinelerinde yapıyoruz ve sektörün çok da ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Gelecek yıl planlamalarımızın birini de ‘ikinci eli nasıl yönetiriz’in oluşturacağından emin olabilirsiniz.  Zaten TEMSA, bu işi büyütmek istiyorsa, ikinci ele de el atmak zorunda. Artık otomotivde yalnızca aldım sattım ile işlerin yürümeyeceği bir gerçek” diye konuştu. 

Selçuk ONUR - LOJİSTİK EKİPMANLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.