Volkswagen müşterilerine test aracı satmış

Volkswagen müşterilerine test aracı satmış

Volkswagen hakkında yeni bir haber ortaya çıktı. Alman basını, markanın Avrupa ve Kuzey Amerika’da 6,700 adet yeni veya kullanılmış test aracı sattığını bildirildi..

Alman basınına göre, Volkswagen Avrupa ve Kuzey Amerika'da yanlışlıkla 6,700 adet yeni veya kullanılmış test aracı sattı. Alman makamları, konuyla ilgili Volkswagen'e karşı yasal işlem yapılıp yapılamayacağını araştırıyor.

VOLKSWAGEN ARAÇLARI GERİ ÇEKECEK Mİ?

Şirket halihazırda Almanya Federal Motorlu Taşımacılık Otoritesi'ni durumla ilgili bilgilendirdi. Yetkililer Volkswagen'in otomobilleri geri çağırmasına hükmetti.

Volkswagen Passat yeni motoruyla geliyor! Yeni Volkswagen Passat'ın motor ve donanım özellikleri neler?

NE KADAR KULLANILMIŞ ARAÇ SATILDI?

2006 ile 2018 yılları arasında satılan 6,700 test aracından yaklaşık 4,000'inin Almanya'daki müşterilere, geri kalanlarının da diğer Avrupa ülkeleri ve Kuzey Amerika'daki müşterilere teslim edildiği açıklandı.

HER BİR ARAÇ İÇİN CEZA VERİLEBİLİR!

Fakat Alman gazetesi Der Spiegel'in raporuna göre Volkswagen, 2010 ile 2015 yılları arasında "belirsiz üretim statüsüne" sahip 9,000 araç sattı. Volkswagen Grubu'na ait diğer markaların test aracı sattığına dair bir bulguya ise rastlanmadı.

Volkswagen Almanya'daki söz konusu modelleri geri satın alacak. Alman makamları, geri çağırdığı her bir araç için Volkswagen'e ceza verme konusunu değerlendiriyor.

Kaynak: Handelsblatt, Der Spiegel

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.