Vodafone, teknolojiyi denize taşıdı

Vodafone, teknolojiyi denize taşıdı

Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü ve Bodrum Marina Yat Kulübü tarafından Vodafone Red ve HTC sponsorluğunda düzenlenen Vodafone Red Famous Cup Yelken Yarışları tamamlandı.

Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü ve Bodrum Marina Yat Kulübü tarafından Vodafone Red ve HTC sponsorluğunda bu yıl onuncusu düzenlenen Vodafone Red Famous Cup Yelken Yarışları 13-14 Haziran tarihlerinde gerçekleştirildi. 27 tekne ve 230 yelkencinin katıldığı Vodafone Red Famous Cup bu yıl da medya ve sanat camiasının önde gelen isimlerini konuk etti. Başak Boztepe, Begüm Toprak, Billur Kalkavan, Burak Hakkı, Büşra Pekin, Çağla Kubat, Demir Demirkan, Didem Erol, Ece Vahapoğlu, Ecem Çalık, Ersin Korkut, Fikret Kuşkan, Fulya Sever, Gökçe Yanardağ, Kenan Vural, Mehmet Aslantuğ, Mesut Özkeçeci, Özlem Kaymaz, Pascal Nouma, Tayanç Ayaydın, Yonca Evcimik, Zeynep Beşerler ve Zeyno Günenç’in katıldığı organizasyonda, Türkiye’nin sevilen yüzleri profesyonel sporcularla birlikte yelken açtı.

İki gün boyunca rüzgâr ve dalgalar ile heyecan ve eğlence dolu mücadelelere sahne olan Vodafone Red Famous Cup’ta genel klasmanda Mehmet Aslantuğ’un yarıştığı Victory HTC Sailing Team teknesiyle Targan Hazardun ve ekibi birinci olurken, IRC 1 kategorisinin birincisi de yine Victory HTC Sailing Team, Targan Hazardun ve ekibi oldu. IRC 2 kategorisinde Palmarina Sailing İzmir Yelken Kulübü, Kaan Özgönenç ve ekibi; IRC 3 kategorisinde ise Volitan teknesi, Atakan Akyazı ve ekibi birinci oldu. Destek sınıfı kategorisinde ise Final teknesi, Tolga Tüfek ve ekibi birinciliğin sahibi oldu. Dereceye girenlere ödülleri sunuculuğunu Ece Vahapoğlu’nun üstlendiği törenle verildi.

EN SOSYAL TEKNEYE HTC ONE M9+
Vodafone Red Famous Cup’a katılan ünlü isimler, yalnızca denizde değil, sosyal medyada da yarıştı. Teknelerdeki yarışçı ve ünlüler, yarıştıkları tekneleri “En Sosyal Tekne” yapabilmek için #FamousCup15 hashtag’i ile iki gün boyunca çeşitli paylaşımlar yaptı.

Yapılan değerlendirme sonucu, Ece Vahapoğlu’nun bulunduğu Palmarina Sailing İzmir Yelken Kulübü teknesi birinci olarak, tüm ekibe, konum algılayan ana ekranı, çift tonlu tasarımı, 5,2 inç ekranı, duo kamerası ve parmak izi tanıma özelliği ile dikkat çeken ve mobil operatörler arasında şu an için sadece Vodafone’da satışa sunulacak olan HTC One M9+ akıllı telefon kazandırdı. Vodafone Red Famous Cup’ta bu yıl ilk kez gerçekleştirilen “En Sosyal Tekne” kurgusu ile tüm takipçilerin yarışların bir parçası haline gelmesi sağlandı.

TÜRKİYE’DE DENİZ ÜZERİNDEN CANLI YAYINI YAPILAN İLK YELKEN YARIŞI
Vodafone Red Famous Cup, onuncu yılında hem katılımcılara hem de izleyicilere sunduğu dijital olanaklarla da adından söz ettirdi. Tüm organizasyon, yarışa özel olarak hazırlanan www.redfamouscup.com sitesi ve Vodafone TV üzerinden canlı olarak yayınlandı. Bu kapsamda, Vodafone Red Famous Cup Türkiye’de deniz üzerinden canlı yayını yapılan ilk yelken yarışı oldu. Canlı yayın 183 bin kişi tarafından izlendi. Diğer yandan, Vodafone makinelerarası iletişim (M2M) teknolojisine dayalı özel bir takip cihazıyla donatılan teknelerin lokasyon, hız, yön, isim ve toplam kat ettiği mesafe gibi performans bilgileri uzaktan anlık olarak tüm Türkiye’nin erişimine sunuldu. Ayrıca, her teknede bulunan “Cepte Wi-Fi” kablosuz modem ile yarışçılara yarış boyunca Vodafone 3G bağlantısıyla her an internete bağlanma imkânı sağlandı. Periscope uygulaması ile de yarıştan canlı yayınlar gerçekleştirildi. www.redfamouscup.com sitesinden, organizasyonla ilgili tüm detaylara ulaşmak, teknelere ilişkin istatistikleri ve konum bilgilerini harita üzerinden anlık olarak takip etmek mümkün oldu. Gerçekleştirilen dijital kurgularla 500 binden fazla kişi yarış heyecanını anlık olarak takip etti.

ENDER BURUK: “KATILIMCI SAYISI SON 4 YILDA %50 YÜKSELDİ”
Bugüne kadar yelken dünyasına birçok yeni sporcu kazandıran Famous Cup’ı 5 yıldır destekleme fırsatı elde ettikleri için mutlu olduklarını ve Vodafone Red sponsorluğuyla birlikte son 4 yılda katılımcı sayısının %50 yükseldiğini belirten Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ender Buruk, şunları söyledi: “Vodafone Red Famous Cup, on yıldır, ülkemizde yelken sporunu ve denizciliği sevdirmek yönünde önemli bir işlev üstlenmiş bulunuyor. Türkiye’nin tanınmış yüzlerini ‘yelkenin elçisi’ yaparak, yelken sporunun aslında her yaş ve kesimden insan tarafından erişilebilir ve yapılabilir bir spor olduğunu göstermeyi amaçlıyor. Yelken sporu, dijitalleşme vizyonumuzu hayata geçirebildiğimiz, sporda dijitalleşmenin örneklerini sergileyebildiğimiz bir spor platformu olarak bizim için önem taşıyor. Doğayla mücadelenin en üst düzeyde yaşandığı spor dallarından biri olan yelkende dijital teknoloji kullanımı hayati önem taşıyor ve sporcuların hayatını önemli ölçüde kolaylaştırıyor. Biz de bu yıl hayata geçirdiğimiz yenilikçi dijital uygulamalarla yarışların canlı olarak harita üzerinde takibini sağlarken, yarışçılara da deniz üzerinde kesintisiz internet erişimi sunduk. Vodafone Red Famous Cup Türkiye’de deniz üzerinden canlı yayını yapılan ilk yelken yarışı oldu. Ayrıca, Periscope uygulaması ile de yarıştan canlı yayınlar gerçekleştirerek yarışlara olan ilgiyi artırdık ve yarış heyecanının tüm Türkiye tarafından sanki tekne üzerindeymişçesine yaşanmasını sağladık. Vodafone Türkiye olarak, dijital dönüşüm vizyonumuz doğrultusunda yelken sporunu da zenginleştirmeye ve sunduğumuz mobil iletişim teknolojileriyle hem sporcuların hem de izleyicilerin dijital deneyimlerini artırmaya devam edeceğiz.”

HTC Türkiye Ülke Müdürü Canan Taşar ise şöyle konuştu: “Bu yıl onuncusu düzenlenen Famous Cup yelken yarışlarına son 4 yıldır aralıksız sponsor olarak destek veriyoruz. Yelken sporunun ülkemizde daha da yaygınlaşması ve farkındalığın artması için bu tür organizasyonların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu yıl düzenlediğimiz ve ünlülerimizi teknelerinin dışında, sosyal medyada da yarıştıran HTC One M9+ ödüllü sosyal tekne yarışması da bu farkındalığı arttırmak için gerçekleştirdiğimiz bir çalışma. Mobil teknolojiler yelken sporunda hem takım performansını hem de izleyici deneyimini daha ileri noktalara taşıyan birçok yeniliği vaat ediyor. HTC olarak biz de akıllı telefonlarımız ve HTC Re Kamera başta olmak üzere diğer inovatif mobil cihazlarımızla, yelken sporununu sevenlere heyecan verici deneyimler sunuyoruz. YouTube'da gerçek canlı yayın yapma imkanı sunan HTC Re Kamera, mükemmel çekim yapmayı kolaylaştırırken aksiyonu canlı olarak mobil cihazınızın ekranından izlemeye de olanak tanıyor."

vodafone-red-1.jpgvodafone-red-2.jpgvodafone-red-4.jpg

LOJİPORT 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.