Vodafone ile TOFAŞ'tan işbirliği

Vodafone ile TOFAŞ'tan işbirliği

TOFAŞ'ın tüm kurum içi mobil telefon, sabit telefon ve internet bağlantılarını birbirine mobil platform üzerinde entegre eden çözüm sayesinde hem tasarruf...

TOFAŞ'ın tüm kurum içi mobil telefon, sabit telefon ve internet bağlantılarını birbirine mobil platform üzerinde entegre eden çözüm sayesinde hem tasarruf imkanı sağlanırken aynı zamanda iletişim hızı ve çalışan verimliliğinde de artış sağlandı.

 

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray, projenin basın toplantısında yaptığı konuşmada, Vodafone Türkiye açısından TOFAŞ için geliştirilen projenin ve TOFAŞ ile gelişen işbirliğinin çok anlamlı ve önemli olduğunu belirtti.

 

Timuray, ?Vodafone Türkiye olarak dünya çapında 15 milyonun üzerinde kurumsal müşterisi ve bu müşterilere ait 127 milyon kurumsal hattı ile dünya mobil iletişim sektörü ve 3G lideri Vodafone'nun global tecrübelerini ülkemize aktararak, kurumlarımızın güvenilir iletişim ortağı olarak operasyonlarına değer katmayı hedefliyoruz? diye konuştu.

 

Nisan 2010 tarihinde Borusan Telekom'u bünyelerine katarak kurumlara toplam iletişim çözümleri sunma konusunda ürün ve hizmet portföylerini tamamladıklarını hatırlatan Timuray, şunları söyledi:

 

?Bugün Vodafone Türkiye grup şirketleri olarak, Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin yüzde 38'ine hizmet veriyoruz. Bu alandaki yerleşik varlığımızdan hareketle, kurumsal müşterilere yönelik 'toplam iletişim hizmetleri stratejimizi mobil ve sabit iletişim teknolojilerini birlikte kullanarak geliştirmeyi ve bu sayede kurumsal iletişim pazarındaki konumumuzu daha da güçlendirmeyi hedefliyoruz.

 

TOFAŞ ile birlikte geliştirdiğimiz sabitten mobile toplam yakınsama çözümü, ürün ve hizmetler bütünü olarak bu alanda ne kadar ciddi ve donanımlı olduğumuzun en güzel örneği. Dünyadaki birikimimizi, TOFAŞ'ın hizmetine sunmaktan mutluluk duyduk.?

 

Projenin TOFAŞ çalışanları ve aileleri için sosyal faydasını vurgulayan Timuray, bu projenin, sadece TOFAŞ'a ya da Vodafone'a değer katmakla kalmadığını, TOFAŞ çalışanlarına ve ailelerine de sosyal fayda yarattığını ve özel yaşamlarında en çok ihtiyaç duydukları bir alanda yani iletişimde tasarruf yapmalarına olanak tanıdıklarını anlattı.

 

Timuray, her iki kuruluşun müşteri odaklı bir yaklaşımı vizyonlarının temeline koymaları bu başarıyı getirdiğini dile getirerek, önümüzdeki dönemde de global birikimlerini, Türk mühendislerinin birikimi ve yetenekleri ile sentezleyerek kurumsal müşterilerin operasyonlarına değer katmayı hedeflediklerini kaydetti.

Timuray, sabit ve mobil iletişim yakınsama çözümlerinde Türkiye'de bu ölçekte bir ?ilki? temsil eden projelerini çok etkin bir zamanlamayla, özveriyle hayata geçiren ve başarılı bir takım çalışması sergileyen Vodafone ? TOFAŞ proje ekibine de teşekkür etti.

 

TOFAŞ ÜST YÖNETİCİSİ PANDIR

 

TOFAŞ Üst Yöneticisi (CEO) Ali Pandır da günümüzde cirosunun yüzde 4'ü tutarında Ar-Ge yatırımı yapan, yaklaşık 450 personelinin hizmet verdiği TOFAŞ Ar-Ge Merkezi'nin yetkinlik seviyesi ve bünyesindeki laboratuvarların yüksek teknolojisiyle ?Fiat'ın Dünya genelinde 3. ve Türk Otomotiv Sektörü'nde ise 1. sırada yer aldığını? ifade etti.

 

Ali Pandır, şunları kaydetti:

?Türkiye'de geliştirilen ilk elektrikli hafif ticari aracın altında imzası olan TOFAŞ, kuruluşundan bu yana pazar liderliğinden, güçlü ihracat sonuçlarına, yüksek Ar-Ge yetkinliğinden, kaliteli üretim ve ülke ekonomisine katkıya kadar birçok farklı kolda elde ettiği başarılarla sektördeki tartışmasız gücünü sürdüren ve halihazırda Türkiye'nin en yüksek üretim kapasitesine sahip otomotiv şirketidir.

 

Bu noktada Vodafone Türkiye ile ortak projemiz, diğer bilgi üretimi için yapılan yatırımlarımız; Ar-Ge çalışmalarımız, firma düzeyinde teknoloji ve inovasyona yaptığımız yatırımların bir başka değerli adımını temsil etmektedir. Kulvarlarında ezber bozan TOFAŞ ve Vodafone Türkiye;nin ülkemizde bir ilk olarak ön plana çıkan inovatif işbirliğinin, örnek olacağına inanıyoruz.?

 

TOFAŞ'ın Ar-Ge gücünün yanı sıra global partneri Fiat Grubu'nun otomotiv tarihi içinde milat olarak kabul edilen çok sayıda ekolojik, ekonomik ve teknolojik yeniliklere imza atmaya devam ettiğine de değinen Pandır, günümüzün hızla değişen rekabet ortamında ayakta kalabilmek için şirketlerin sadece ürünlerini ve üretim yöntemlerini değil süreçlerini ve hizmetlerini de sürekli olarak geliştirmeleri gerektiğini anlattı.

 

Pandır, bu noktada TOFAŞ'ın açık ve detaylı olarak tanımladığı isteklerine Vodafone Türkiye tarafından sunulan çözüm sayesinde, TOFAŞ'ın kendi dahili telefon altyapısını bütün fonksiyonları ile Vodafone Türkiye altyapısı üzerine taşıdığını belirterek, eskiden şirket yerleşkeleri ile sınırlı olan, farklı lokasyon, kablolama zorlukları, seyahat gereksinimi gibi konulardan ciddi şekilde olumsuz etkilenebilen iletişim sistemlerinin, bugün Vodafone Türkiye sayesinde yer bağımsız, 7x24 kesintisiz ve sorunsuz bir forma kavuştuğunu anlattı.

 

PROJE

 

Proje uyarınca TOFAŞ çalışanlarına 1.330 adet yeni nesil cep telefonu tahsis edildi.

 

TOFAŞ çalışanlarına toplamda 1.202 kurumsal Vodafone hattı sağlanarak Büyük Holding Tarifesi;ne geçirildi ve en uygun fiyatlarla konuşulmaya başlandı.

Ayrıca, TOFAŞ çalışanlarının yakınlarına ait bine yakın mobil hat ?Holding Çalışan ve Yakınları Tarifesi?ne geçirildi. Böylece TOFAŞ çalışanları ile yakınları arasında bir köprü oluşturularak en uygun tarife ile konuşmaları sağlandı.

 

Vodafone'un TOFAŞ'a özel olarak hazırladığı ?Bütünleşik İletişim Çözümleri? projesinin en önemli ayağını TOFAŞ?ın kurum içinde haberleşmeyi sağlamak için kullandığı Microsoft Live Meeting servisinin GSM entegrasyonunun sağlanması oluşturdu.

 

TOFAŞ çalışanlarının kendi aralarında dosya paylaşabildiği, chat ve video görüşmesi yapabildiği Microsoft Live Meeting programının cep telefonuna entegrasyonu ile çalışanların, kontak listesindeki kişilerin ?In a Call?, ?Available? gibi an itibariyle telefon uygunluklarının görüntülenebilmesi ve uygulamadan uygun olan kontakların direk aranabilmesi sağlandı.

 

Ayrıca projede, TOFAŞ çalışanlarına özel olarak adres defteri uygulaması yapıldı. Böylelikle kullanıcılar *2525# arayarak, şirket içerisinde (Telefon markası ve modelinden bağımsız olarak) isim ile arama, kısa numara ya da uzun numara ile arama yapabiliyor. Sorgu sonuçlarını SMS olarak kendi telefonlarına gönderebiliyor.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.