Venedik'e, artık cruise gemi giremeyecek

Venedik'e, artık cruise gemi giremeyecek

40 bin tonun üzerindeki dev yolcu gemileri, kentin ünlü San Marco Meydanı yakınından artık geçemeyecek. İtalya'nın kanallarıyla ünlü Venedik kentinde,...

40 bin tonun üzerindeki dev yolcu gemileri, kentin ünlü San Marco Meydanı yakınından artık geçemeyecek.

İtalya'nın kanallarıyla ünlü Venedik kentinde, dev kruvaziyer gemilerinin kentle aynı isimli lagüne girip San Marco havzasından geçmesine sınırlama getirildi.

Venediklilerin uzun zamandır protesto ettiği deniz yoluyla kente gelen turistlerin ise en çok ilgisini çeken aktivitelerinden biri olan kruvaziyerlerin, kentin en popüler meydanı San Marco yakınında yaptığı yakın geçişlerde sınırlamaya gidildi.

Venedik'in de içinde bulunduğu Veneto Bölgesi'nin valisi Luca Zaia, sosyal paylaşım sitesi Twitter'a yüklediği video da, dün yapılan Venedik Lagünü'ne giren kruvaziyer gemilerine ilişkin yapılan bakanlararası toplantıdan çıkan kararı açıkladı.

Zaia, oy birliğiyle aldıklarını karara göre, ağırlığı 40 bin ton ve üzerinde olan kruvaziyerler bundan böyle San Marco havzası denilen kentin merkezini ve La Giudecca kanalını kullanamayacağını belirtti.

"Ağırlığı 40 bin ton üzeri olan gemiler, San Marco havzasının dışında kalacak" diyen Luca Zaia, aldıkları bu kararı bir an önce uygulamaya koymaları için prosedürü hızlı şekilde hazırlamaları gerektiğini ifade etti.

Çevre Bakanı Gian Luca Galletti de "Büyük gemiler, Venedik'in tarihi kültürel mirası ve çevresinin korunmasında uyumlu olmalılar" dedi.

Tonajı ağır gemilere getirilen sınırlama kararı oy birliğiyle alınsa da karar, "Büyük Gemilere Hayır" komitesi sözcüsü Silvio Testa, bu kararla gemilerin başka kanala yönleneceğini belirterek, bakanlararası kurulun kararını eleştirdi.

Venedikliler, özellikle Ocak 2012'de Giglio Adası açıklarından yakın geçiş sırasında kayalıklara çarparak yaptığı kaza ile 32 kişiye mezar olan ve kısa bir süre önce enkazı ada açıklarından kaldırılan Costa Concordia kruvaziyeri tecrübesinden sonra Venedik Lagünü'ne dev kruvaziyerlerin girmemesine yönelik eylemlerini arttırmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.