Vectra 3000 serisinin ilki denize indi

Vectra 3000 serisinin ilki denize indi

Trieste merkezli M/T ARES İtalyan römorkör operatörü Tripmate S.p.A. için inşa edilen iki kız kardeş römorkörden ilki Altınova tersanesinden suya indirildi.

Vectra 3000 serisinin tasarımı Kanadalı deniz mimarları Robert Allan Ltd. şirketi tarafından Sanmar için özel olarak geliştirildi. Birçok yenilikçi fikirden yola çıkılarak inşa edilen tasarım, dünya pazarı için de uygun maliyeti ile öne çıkıyor. Pervane ve motor arasındaki kavrama elektronik kontrol sistemiyle birleştiriliyor. Tamamen MLC 2006 konvansiyonuna uygun inşa edilen römorkör, 500 GRT’nin altında ama daha güçlü olarak tasarlandı.

Tasarımın en eşsiz yönü ise tahrik düzenlemesi olarak ortaya çıkıyor. Voith türü sürüş 32-R5 250 cycloid pervaneler,  Caterpillar 3516C yüksek hızlı bir çift dizel motor, 1800 rev.min gelişmekte olan 2525kW bulunuyor. Bunun yerine geleneksel Voith Turbo kavrama, motor Reintjes modeli WAF 843 debriyaj ve redüksiyon dişli kutuları bir çift ile Voith sevk bağlanıyor. Bu nedenle, genel tahrik verimliliği artırılarak, iletim kayıpları azaltılıyor. Bu da, yakıt tüketiminin azalması ve rölantide dahi kavramayı mümkün kılıyor.

LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.