Vagon fabrikası faaliyete geçsin

Vagon fabrikası faaliyete geçsin

Malatya'daki iki büyük sivil toplum kuruluşu olan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları...

Malatya'daki iki büyük sivil toplum kuruluşu olan Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya'da atıl vaziyetteki Vagon Onarım Fabrikası'nın hızlı tren projeleri kapsamında değerlendirilerek, yapılış amacına uygun olarak faaliyete geçirilmesini istediler.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, beraberinde partili heyet ve TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile birlikte MESOB Başkanı Şevket Keskin'i ziyaret etti.

Ziyarette oda başkanları da hazır bulunurken, konuşan MOSEB Başkanı Şevket Keskin, "Esnafımızı ziyaret etmeniz bizi sevindirmiştir. Büyük camianın sorunları da büyük olur. Torba Yasası çıktı. Önümüzdeki günlerde esnafımızın yararlanacağı kalemlerin açıklanmasını bekliyoruz" dedi.

Önümüzdeki seçimde Malatya'da aday olacakların özellikle Malatya'yı ve sorunları tam olarak bilmesini istediklerini söyleyen Keskin şöyle devam etti, "Biz artık Malatyalı olarak, sivil toplum kuruluşları olarak bazı şeyleri isteyeceğiz. Aday olacaklar buna hazır olsun. İstediğimiz alamadığımız zamanda kırmadan, dökmeden sert bir şekilde de duracağız. Karayollarımızın bir an önce bitmesini istiyoruz. Ama ne yazık ki biz halen Malatya'da karayolları ile uğraşır durumdayız. Belki ihalesi yapılmıştır. Ama bitmeyen bir şey bitmemiştir. Mavi Tren'in Malatya'ya gelmesini istiyoruz."

Vagon Onarım Fabrikası konusunu Ulaştırma Bakanına da aktardığını belirten Keskin, "Vagon Onarım Fabrikası Malatya'da kanayan bir yaradır. İşadamlarının getirilip, götürülmesi ile bu sorun çözülmedi. Hükümetin demiryollarına verdiği ağırlıktan dolayı, mutlaka Vagon Onarım Fabrikası yapılacak. Bir tanesi Erzurum-Erzincan arasına yapılacak. Malatya Vagon Onarım Fabrikası da birilerine peşkeş çekilmeden, yapılış amacına uygun olarak faaliyete geçirilmeli" dedi.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Vagon Onarım Fabrikası ile ilgili olarak en az 15 tane dosya hazırladık. Teklifler sunduk. Ama bir türlü netice alamadık. Şimdi önümüze güzel bir fırsat çıktı. Demiryollarına yapılan yatırımlar nedeniyle ciddi anlamda vagon ihtiyacı ortaya çıkacak. Hükümetimiz bunu devlet desteği ile değerlendirmelidir. Burası vagon fabrikası olarak işletilmeli ve hızlı tren projesi içinde yer almalı" diye konuştu.

Vagon Onarım Fabrikası konusunda da konuşan Çalık, şunları söyledi: "Ulaştırma Bakanlığımız yaptığımız talep üzerine Sayın Bakanımız Çinli yatırım şirketini Malatya'ya gönderdi. Çinli heyet ile Vagon Onarım Fabrikası'nda inceleme yaptı. Bu durumu Sayın Başbakanımızın bilgisine sunduk. Bundan önce gelen heyetlerin bizim için bir ciddiyeti yoktu. Şu anda gelen firma, bire bir Ulaştırma Bakanlığımızın devreye girdiği bir firma. Sayın Ulaştırma Bakanımıza teşekkür ediyorum."





LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.