“Uzmanlığımız Avusturya, hasarsız ve hızlı taşımak bizim işimiz”

“Uzmanlığımız Avusturya, hasarsız ve hızlı taşımak bizim işimiz”

Geçen yıl konşimento bazında komple ve parsiyel olmak üzere yaklaşık 8 bin çıkış yaptıklarını söyleyen Trans Austria Kurucusu ve Genel Müdürü Serdar Sağlam, oluşan hasar sayısının ise bir elin parmaklarını geçmediğini ifade etti.

Trans Austria, aslında tam bir başarı öyküsü. Firmanın kurucusu 37 yaşındaki Serdar Sağlam Avusturya doğumlu bir Türk. Ve tabiri caizse ulaştığı noktaya tamamen tırnaklarıyla kazıyarak gelmiş. 2001 yılında LKW Walter şirketinde çalışmış. 2005 yılında işi bırakıp, Türkiye’ye dönüş yapmış ve 2008’e kadar yine bir nakliye şirketinde tecrübe kazanmış. Aynı yıl bir TIR ile kendi şirketini kurmuş. Şu an 17 öz mal, 25 de kiralık TIR ile hizmet veriyor.

Taşımalarını ağırlıklı olarak karayolu ile gerçekleştirdiklerini ifade eden Trans Austria Genel Müdürü Serdar Sağlam, “Düzenli haftalık servisimiz var. Avusturya’ya 2-3 günde gidip, aynı sürede de geri dönebiliyoruz. Bizi en çok Kapıkule’deki yoğunluk zorluyor. Kapıkule’den çıktıktan sonra, 36 saat sonra Avusturya’dayız.  Ana işimiz kapıdan kapıya parsiyel taşımacılığı yapmaktır. İstanbul’da kendi depomuz var, örneğin Cuma günü yükünüzü yerinden alır, Pazartesi günü Avusturya’da gösterdiğiniz adrese teslim ederiz. Avusturya’nın her köşesine 24 saat dağıtımımız var. 11 yıldan beri Avusturya menşeili bir acente ile çalışıyoruz. O acentemizin de 6 farklı bölgede deposu ve arkası liftli 300 aracı mevcut. İsviçre’de de 2 yıldır çalıştığımız bir acentemiz bulunuyor. Yine aynı şekilde orada da kapıdan kapıya taşıma yaparak her türlü yükü ulaştırıyoruz. Güney Almanya teslimatlarını da Avusturya üzerinden yapıyoruz” diye konuştu.

Farkınız ne?

Sorumuzu “Hızlı ve hasarsız taşıma yapıyoruz” diye yanıtlayan Sağlam, sözlerine de şöyle açıklık getirdi: “Yurtiçindeki kargoların kamyonlara nasıl yüklendiğini ve nasıl teslim edildiğini biliyor ve görüyoruz.  Geçen yıl konşimento bazında komple ve parsiyel olmak üzere 7.500-8 bin civarında taşıma yaptık, oluşan hasar sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Adı sanı duyulmuş bazı firmalardan bize gelen müşteriler var. Çünkü, o söz konusu firmalarda 17:00’den sonra kimseyi bulamıyorlarmış. Ben bulunduğum coğrafyanın uzmanıyım ve oralardaki başarımı tartışmam. 40 çalışanımız var. Başakşehir’de ayrı bir ofisimiz, sahada da pazarlamacılarımız bulunuyor.”

“1 yıldır cezalardan başımızı kaldıramıyoruz”

Avusturya ve Almanya ile yaşadığımız sıkıntılı günlerin lojistik sektörüne de ciddi yansımaları olduğunu kaydeden Serdar Sağlam, “Bu durum, taşıma esnasında kolluk kuvvetlerinin tutumuna da yansıdı. Bu aralar her türlü eksiğe ceza yazar hale geldiler.  Bizim ülkemize Avusturya vatandaşı geldiğinde asla bir zorluk yaşamaz. Ancak, Türk plakalı bir TIR’ın, hele son günlerde ceza yemeden geçmesi mümkün değil.  Özellikle 2017 itibariyle zirve yaptı. Eskiden ‘bunu da görmezden gelelim, dönüşte düzeltirsin’ dedikleri durumlar hiçbir toleransa tabi olmadan ceza ile değerlendiriliyor” açıklamasını yaptı.

trans-austria.jpg“En büyük sıkıntımız Kapıkule”

Birçok lojistik kuruluşunun aksine dönüş yükü sıkıntısı çekmediklerini vurgulayan Serdar Sağlam, “Avusturya ve İsviçre’de acentelerimiz var. Onlar da pazarlama yapıyor, böylece dönüş yükü sorunumuz olmuyor. Zaten şartlar da onu gerektirir. Bir TIR fabrika gibidir ve durmamalıdır. Biz de durmamak için her türlü çabayı gösteriyoruz. Ancak, en fazla oyalandığımız yer Kapıkule. Aslında çok daha hızlı servis verebilecekken Kapıkule’ye bir türlü ulaşamıyor, ulaştığımızda da saatlerce geçemiyoruz. Kapıkule’yi geçtiğimiz andan itibaren 36 saat sonra Avusturya’dayız. Şu an için Kapıkule’den başka bir sorunumuz yok” ifadelerini kullandı.   

Trans Austria’nın verdiği hizmetler

Karayolu Taşımacılığı, Havayolu Taşımacılığı, Denizyolu Taşımacılığı, Demiryolu Taşımacılığı, Depo-Antrepo Hizmetleri ve Yurtiçi Dağıtım, Gümrükleme, Fuar Taşımacılığı, Proje Taşımacılığı ve Sigorta aracılık hizmetleri veriyor. Yanı sıra, müşterilerine online olarak internet üzerinden araç ve yük takip edebilme hizmetleri sunuyor. 

kutu-resmi-intermodal.jpgSelçuk ONUR - LOJİSTİK EKİPMANLAR

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.