UPS/GREENBİZ Anketinde ilginç sonuç!

UPS/GREENBİZ Anketinde ilginç sonuç!

UPS/GREENBİZ anketine göre işletmeler kentleşmenin etkilerinden endişe duyuyor.

UPS/GREENBİZ anketine göre işletmeler kentleşmenin etkilerinden endişe duyuyor. İşletmelerin yarıdan azı, zorlukların üstesinden gelmek için hazır olduğunu düşünüyor. Anket, lojistikte karşılaşılan zorluklar ve fırsatlar için yeni fikirler sunuyor. Çevre dostu sürdürülebilir kentler oluşturmak için işbirliğine ihtiyaç duyuluyor.
ANKETTEN ÖNE ÇIKANLAR
 
UPS (NYSE: UPS) ve GreenBiz Group tarafından yapılan yeni bir araştırma, araştırmaya dâhil olan hemen hemen tüm şirketlerin (yüzde 95) kentleşmenin iş hacmini ve sürdürülebilirliği nasıl etkileyeceği konusunda endişeler taşıdıklarını ortaya koydu. Bununla birlikte, Sürdürülebilir Kentsel Lojistiğe Giden Yol anketine göre, bunların yalnızca yüzde 47'si, konuyla ilişkili iş zorluklarını çözmeye hazır olduğunu düşünüyor. Ayrıca, ankete katılanlar hava kalitesini (yüzde 58) ve trafik sıkışıklığını (yüzde 53) diğer kentsel zorluklara göre daha fazla endişe kaynağı olarak gösteriyor. Ankete katılanların yüzde 65'i sektörler arasındaki yetersiz işbirliğinin kentsel alanlarda iyi yönetilen lojistik operasyonlarının önündeki kilit engel olduğuna inanıyor.
1510393503_ups_ara__t__rma___nfografik_1.jpg
KÜRESEL MÜHENDİSLİK
Küresel mühendislik ve sürdürülebilirlik kıdemli başkan yardımcısı Mark Wallace şunu söyledi: "Bu araştırma, kentsel alanlardaki lojistik operasyonlarının karmaşıklığını açıkça ortaya koyuyor. Artan şehirleşme ve trafik sıkışıklığı, lojistiği daha az öngörülebilir hale getiriyor ve yönetmeyi zorlaştırıyor. Teknoloji ve lojistik hüner ile desteklenen yenilikçi çözümler uygulanmadığında, artan biçimde trafik sıkışıklığı ve emisyon riski taşıyoruz - çözümlere ihtiyaç duyuyoruz ve işbirliği çok önemli.” Emtiaların hareketi, işletmelerin ve şehir sakinlerinin desteklenmesi için ve kentlerde ekonomik büyümenin başlıca kaynağı olan temel bir işlevdir. E-ticarete erişim, alternatif ulaşım yöntemlerini ve yürünebilir şehirciliği uygun bir seçim haline getiren olgunun bir parçasıdır. Nakliye ve teslimat, aynı zamanda kirliliği ve trafik sıkışıklığını artırabilir ve sürdürülebilirliğin yönetilmesi bakımından hem büyük hem de küçük şirketlerin zorlanmasına neden olabilir. E-ticaretteki artışın, artan kentleşme ve trafik sıkışıklığının kentsel alanlardaki işleri nasıl etkilediği sorulduğunda, anketi yanıtlayanlardan yüzde 81'i, e-ticaret müşteri beklentilerini karşılama becerisi (yüzde 33), perakende satış yerlerine teslimat (yüzde 32) ve kentin emisyon seviyeleri koşullarını karşılama (yüzde 31) olmak üzere işlerinin bir şekilde etkilendiğini belirttiler.
NÜFUS ARTIŞI
 
Birleşmiş Milletler tahminlerine göre, süregelen nüfus artışına ve kentleşmeye bağlı olarak, 2050 yılına kadar dünya kentsel nüfusuna 2,5 milyar insanın katılması öngörülüyor. Çalışma, şimdi ve gelecekte şehirlerdeki emtia hareketini daha iyi yönetmek için araştırılan stratejiler ve pilot projeler hakkında fikirler sunuyor. Elde edilen sonuçlar, verimlilikleri artıran ve trafiği azaltan veri odaklı teknolojileri, hava kalitesi sorunlarına çözüm olan yenilenebilir ve alternatif enerjiyi ve yakıtları, karbon emisyonlarının doğru ölçümünü ve yönetimini ve tedarik zinciri optimizasyonunu - dünya çapında UPS tarafından konuşlandırılan tüm stratejileri - işaret ediyor.  Gerçek farkı yaratan, teknolojinin tek bir bölümü değil. Çözümleri birlikte geliştirmek için şehirler, akademisyenler ve diğer iş liderleriyle ortaklık yapmaktaki kararlılık. GreenBiz Group Başkan Yardımcısı ve Kıdemli Analisti John Davies şunları söyledi: "İlerleme kesin biçimde sürerken, hiç kimse sürdürülebilir kentlerin gelecekteki ihtiyaçlarını belirleme ve uygulama zorluğunu çözemez". Akıllı işbirlikleri, sürekli araştırma ve altyapı yatırımları, kentlerin karşılaştığı lojistik ve çevresel talepleri karşılamak için kritik olmaya devam edecek. Verilere dayanan politika tartışmaları ve kararlar alma, şirketler için operasyonel verimliliği sağlamak ve kent sakinleri için arzulanan bir yaşam kalitesini korumak açısından gerekli.” Ankete katılanların çoğunluğu (yüzde 63), işletmelerin rolünün daha sürdürülebilir kentsel ortamlar yaratmaya yönelik yenilikçi yaklaşımları hızlandırmak, pilot uygulama yapmak ve benimsemek için kritik olduğuna inanıyor. Ve yüzde 72 gibi ezici bir kısım, bunu yapmak için şehir yetkilileri ile yakın çalışmak istiyor. "Hiçbir şehir birbirine benzemez" diye bir sonuca varıyor Wallace. “Yine de, ortak bir zemin bulduk. Dünya üzerinde çalıştığımız tüm şehirlerden topladığımız bilgileri alabilir ve ortaklık kurarak bize katılan her yeni şehirde bu sorunu çözmek için bunları uygulayabiliriz.”
ups1-002.jpg
LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.