UPS üst yönetiminde değişiklik

UPS üst yönetiminde değişiklik

UPS Yönetim Kurulu, Carol Tomé'yi CEO, David Abney'i ise İcra Kurulu Başkanlığı Görevine Getirdi

UPS (NYSE:UPS) Yönetim Kurulu, 1 Haziran itibarıyla geçerli olmak üzere, Carol Tomé'nin UPS Genel Müdürü (CEO) olarak göreve getirildiğini açıkladı. Halihazırda Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür olarak görev yapmakta olan David Abney’in ise 1 Haziran'dan itibaren Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstleneceği açıklandı. 30 Eylül tarihinde UPS Yönetim Kurulu'ndan emekli olacak olan Abney geçiş sürecini sorunsuz bir şekilde atlatmak ve yoğun sezonu başarılı bir şekilde tamamlamak amacıyla 2020 yılının sonuna kadar özel danışman olarak hizmet vermeye devam edecek; bu süre sonunda ise UPS bünyesindeki 46 yıllık kariyerini tamamlayarak emekliye ayrılacak. UPS Baş Bağımsız Direktörü William Johnson ise 30 Eylül tarihinden itibaren İcra Görevi Olmayan Yönetim Başkanlığı görevini üstlenecek.

Aynı zamanda UPS Aday Gösterme ve Kurumsal Yönetim Komitesi Başkanı ve İcra Komitesi Üyesi olarak da görev yapmakta olan Johnson "Gerek şirket içindeki gerekse şirket dışındaki adayları kapsayan titiz bir seçim sürecinin ardından net bir tercihle Carol'da karar kıldık. Amerikan iş dünyasının en saygın ve yetenekli liderlerinden biri olan Carol, global organizasyonda büyümeye yön verme, paydaşlara sunulan değeri en üst düzeye çıkarma, yetenek gelişimi ve stratejik öncelikleri başarıyla hayata geçirme konularında deneyimi kanıtlanmış bir isim," açıklamasında bulundu.

“Yönetim Kurulu Üyesi ve Denetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmakta olan Carol, UPS'in iş modeli, stratejisi ve çalışanları hakkında derinlemesine bilgi sahibi olup, bu önemli dönüşüm sürecinde şirkete liderlik edecek en uygun yöneticidir,” diyen Johnson sözlerine şu şekilde devam etti: “UPS'teki olağanüstü kariyeri için David'i kutluyoruz. Kendisi UPS'i taşımacılık sektörünün en üst sıralarına yükseltmek için cesur adımlar atarak, şirketin global ağını ve çalışanlarını yükselen trendlerden yararlanarak şirketi başarılı bir geleceğe taşıyacak şekilde konumlandırmayı başardı."

david_abney.jpgDavid Abney ise, "UPS benim için daima bu hayattaki tutkularımdan biri oldu ve UPS sayesinde Amerikan rüyasını yaşadım. UPS ailesi ile birlikte çalışarak bu mükemmel şirketi önümüzdeki 100 yıla hazırlamış olmaktan gurur duyuyorum. UPS yönetim ekibinin, sahip oldukları yetkinliklerle, stratejilerimizi geleceğe taşıyacaklarına güvenim tam. Artık benim için bayrağı devretme zamanı geldi. Carol'un atama haberi karşısında son derece mutlu oldum; onun bu şirketi yönetmek için en uygun kişi olduğunu biliyorum. Kendisi UPS kültürünü ve değerlerini yakından tanıyan ve müşteriye daima birinci önceliği veren bir düşünce yapısına sahip stratejik bir liderdir," ifadeleri kullandı.

CEO koltuğunu devralmaya hazırlanan Carol Tomé yaptığı açıklamada "Yetenekli yönetim ekibimiz ve şirketimizin 495.000 çalışanı ile birlikte çalışarak ve kendimizi daha da geliştirerek müşterilerimizin ve hissedarlarımızın beklentilerini karşılamak için sabırsızlanıyorum. David UPS'de olağanüstü bir dönüşüm süreci yürüttü; ben de onun başarısının üzerine yenilerini eklemeyi planlıyorum. UPS'in zengin kültürü ve değerlerine olan sarsılmaz bağlılığı ışığında, sektöre öncülük etmeye ve şirketimizin sağlam temelleri üzerinde büyümeye devam edeceğiz," dedi.

carol_tome.jpgUPS'in 113 yıllık tarihinde göreven gelen 12'nci CEO olan Carol Tomé, 2003 yılından bu yana UPS Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapmanın yanı sıra Denetim Kurulu Başkanı olarak da hizmet vermektedir. Daha önce, 2.300 şubesi ve 400.000 çalışanı ile ABD'nin en büyük ev ürünleri perakendecisi The Home Depot'ta Başkan Yardımcısı ve CFO olarak görev yapan Tomé, bu görevinde kurumsal strateji, finans ve iş geliştirme alanlarında sorumluluklar üstlenmiş ve CFO olarak görev yaptığı 18 yıllık dönemde The Home Depot'un hisse senedi değerinin yüzde 450 oranında artırılmasına katkıda bulunmuştur.

2014 yılında CEO’luk, 2016 yılında ise Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine atanan Abney'in liderlik döneminde, UPS;

  • Cirosunu %27 ve net kârını yaklaşık %50 oranında artırmanın yanı sıra hisse başına düzenlenmiş kazancını da yaklaşık %60 oranında yükseltmiştir.
  • Temettüler ve hisse geri alımları ile hissedarlarına 29 milyar doların üzerinde getiri sağlamıştır.
  • Stratejik büyüme önceliklerinin belirlendiği birkaç yıllık bir dönüşüm programı uygulayarak 2019 yılında ABD faaliyet kaldıracını önemli ölçüde artırmıştır.
  • Küresel ağ kapasitesini büyük ölçüde artırarak, 2019'da yoğun sezonda günde 32 milyonun üzerinde paket teslimat rakamına ulaşmayı başarmıştır.
  • UPS Flight Forward'ı hayata geçirerek, FAA'dan drone işleten ilk hava yolu için tam onay almıştır.
  • Yönetim Kurulu'nun ve üst yönetim ekibinin yapısında değişikliğe giderek şirkette çeşitlliği artırmıştır.

Daha önce 2007 yılından itibaren Operasyonlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı (COO) olarak görev yapmış olan Abney bu görevinde UPS ulaştırma ağının tüm kademelerinin yanı sıra lojistik, sürdürülebilirlik ve mühendislik süreçlerini yönetmiştir. COO'luk görevinden önce UPS International Başkanı sıfatıyla şirketin global lojistik yetkinliklerini artırmaya yönelik stratejik inisiyatiflere liderlik etmiştir. Ayrıca kariyeri boyunca Coyote, Marken, the Fritz Companies, Sonic Air, Stolica, Lynx Express ve Çin'de Sino-Trans gibi çok sayıda global satın alma ve birleşme sürecinde görev almıştır. UPS'teki kariyerine 1974 yılında, Delta Devlet Üniversitesi'nde öğrenimine devam ederken başlayan Abney, ilk olarak Greenwood'daki küçük bir tesiste paket elleçleme sorumlusu olarak işe başlamıştır.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.