UPS, sürücüsüz TIR'larla sevkiyata başladı

UPS, sürücüsüz TIR'larla sevkiyata başladı

UPS, otonom kamyon geliştiren TuSimple girişiminden hisse satın aldı. İki şirket de alınan hissenin büyüklüğünü açıklamadı. Bu girişim, UPS'in sürücüsüz tırlarla sevkiyatlarını artıracak.

Amerikan Posta Servisi (UPS), perşembe günü yaptığı açıklamada otonom (sürücüsüz) kamyon geliştirmeyi amaçlayan TuSimple adlı girişiminden hisse satın aldığını duyurdu. UPS, Mayıs ayından bu yana girişimin geliştirdiği otonom kamyonları Arizona’daki yoğun yük yollarında test etmekteydi.

UPS’in girişimlere bakan kolu UPS Ventures tarafından yapılan yatırım, otonom araç teknolojisinin ticari araçlarda daha yavaş yaygınlaşacağı iddialarına da bir cevap oldu. UPS Ventures’ın yönetici ortaklarından Todd Lewis’in açıklaması ise şu şekilde: “Otonom araçları test edip geliştirmek ve daha sonrasında hükûmetin düzenleyici bir çerçeve oluşturması yıllar alabilir ancak UPS; şerit takip teknolojisi, gelişmiş fren sistemleri veya sensör teknolojisi gibi otonom sürüş özelliklerini kısa sürede kendi filosuna uygulamak için bu yatırımı bir yol olarak görüyor. Düzenleyici açıdan bakacak olursak daha alınması gereken çok yol var.”

UPS ve TuSimple yatırımın büyüklüğünü açıklamadı. TuSimple'ın diğer yatırımcıları arasında Çinli medya şirketi Sina Corp. ve ABD'li yonga üreticisi Nvidia Corp. şirketleri de bulunmakta. Şubat ayında TuSimple, Sina Corp. liderliğindeki bir finansman turunda 95 milyon dolar kazandığını açıklamıştı. Bu da girişimin toplam değerini 1 milyar dolara ulaştırmıştı. Girişim, aynı zamanda kendi nakliye sistemini kurmak için çalışan Amazon.com Inc. ile birlikte de çalışıyor.

UPS'in TuSimple ile gerçekleştirdiği yol testleri, Phoenix ve Tucson arasında 160 km kadar bir yolu kapsayan yoğun bir karayolu üzerinde yapılıyor. Otonom kamyonlar 24 saat boyunca çalışır durumda oluyorlar ve UPS'in sistemi içerisinde bulunan yükleri taşıyorlar. Yapılan testlerde güvenlik için direksiyon başında profesyonel bir sürücü ve yolcu koltuğunda bir mühendis bulunuyor.

Yapılan testler, değerlendirme aşamasından sonra otonom tırlarla sevkiyatları hızlandıracak:

TuSimple, ABD’li posta servisi için bu yılın başlarında üç güneybatı eyaletinde posta taşıyan iki haftalık bir test gerçekleştirdi. Ürün Şefi Chuck Price, TuSimple’ın şu anda bu test sonuçlarını değerlendirdiğini belirtti.

WEBTEKNO

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.