UPS, elektrikli kamyon üreticileriyle işbirliğine gitti

UPS, elektrikli kamyon üreticileriyle işbirliğine gitti

ABD'li kargo ve taşımacılık şirketi UPS, İngiltere menşeli Arrival isimli elektrikli otomobil girişiminden tam 10 bin adet elektrikli küçük kamyon siparişi verdiğini duyurdu.

ABD’li kargo ve taşımacılık şirketi UPS, İngiltere menşeli Arrival isimli elektrikli otomobil girişiminden tam 10 bin adet elektrikli küçük kamyon siparişi verdiğini duyurdu. Şirket aynı zamanda otonom araç girişimi Waymo ile de işbirliğine giderek hem çevre kirliliğini azaltmak, hem de iş gücünden tasarruf etmeyi amaçlıyor.

Dünyanın en büyük kargo şirketi olma ünvanını elinde bulunduran UPS ile Arrival’ın işbirliğine gitmesi, en çok Arrival’ın işine yarayacak. Hatırlanacağı üzere daha önce de e-ticaret devi Amazon, elektrikli kamyonet ve SUV üreticisi Rivian ile 100 bin adet araç satın alımı üzerine anlaşmaya varmıştı.

Waymo’yu 6 ay boyunca test edecek

Bu arada UPS, Google’ın da bağlı bulunduğu ana şirket Alphabet bünyesindeki Waymo ile vardığı anlaşmayı hayata geçirmek için 6 ay süren test çalışmalarına başlayacak.

UPS, Waymo’nun geliştirdiği otonom sürüş yeteneğine sahip Chrysler Pacifica isimli minivan modelleriyle kargo teslimatı gerçekleştirecek. İlk başta tek bir güzergah izlenecek. Elde edilen veriler ve geri dönüşler doğrultusunda günün birinde UPS tüm kargo teslimatlarını elektrikli ve otonom araçlarla gerçekleştirmeye başlayabilir.

2025 yılı hedefleniyor

Takvim yaprakları 2025’i gösterdiğinde UPS, Arrival’dan 10 bin adet elektrikli kamyon satın almış olmayı hedefliyor.

Arrival tarafından tasarlanan minik kamyonlar modüler tasarım desteğine sahip olduğu için üretimi hızlı ve kolay, bakımı ve özelleştirmesi ise ucuza mal edilebiliyor. Öyle ki arabanın bileşenleri 15 dakika gibi komik bir sürede değiştirilebiliyor. Bu yönüyle Arrival marka arabaların Lego’yu andırdığı söylenebilir.

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.