UND'den "kapılardaki TIR kuyruğunu hesaplayın" uyarısı

UND'den "kapılardaki TIR kuyruğunu hesaplayın" uyarısı

UND, lojistik kuruluşlarına Kapıkule Sınır Kapısında ihracat yönünde 13 km, ithalat yönünde 1 km; Hamzabeyli Sınır Kapısında ise ihracat yönünde 7 km, ithalat yönünde 1 km TIR kuyruğu bulunduğunu belirterek, taahhütleri buna göre revize etmelerini duyurdu

Uluslararası Nakliyeciler Derneği, çözüm için çare bulamasa da, uyarı görevini yaparak nakliyecileri gecikmeler konusunda uyaran bir duyuru yaptı. Duyuruda şu bilgilere yer verildi:

“Özellikle son günlerde artış gösteren yolcu sınır geçiş işlem hacmine ek olarak Bayram tatili süresince yurtdışına çıkış yapan ve dönen yolcuların gümrük işlemlerini gerçekleştirebilmek amacıyla Bulgaristan Sınır Gümrük İdarelerinde TIR tarafından görevli memurların bir kısmı yolcu işlemleri için görevlendirilmiştir. Bu durum TIR işlemleri için daha az sayıda memur ile gümrük işlemlerinin gerçekleştirilmesine ve dolayısı ile sınır geçiş işlemlerinin yavaşlamasına, tır kuyruklarının oluşmasına ve ilave bekleme sürelerine sebebiyet vermektedir.
26 Ağustos 2017 tarihinden bu yana Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapılarından ihracat yönünde geçiş işlemleri ortalama 48 saat sürmektedir. Söz konusu beklemeler an itibari ile devam etmektedir.
Kapıkule Sınır Kapısında ihracat yönünde 13 km, ithalat yönünde 1 km; Hamzabeyli Sınır Kapısında ise ihracat yönünde 7 km, ithalat yönünde 1 km TIR kuyruğu bulunmaktadır.
Yine Yunanistan’a açılan İpsala Sınır Kapısında da yolcu geçiş işlemlerindeki yoğunluklar sebebiyle Yunanistan’ın Kipi Sınır Kapısında da yolcu araçları için ilave memur görevlendirilmesi yapılmış ve bu durumda tır geçişlerinde beklemelere sebebiyet vermiştir.
İpsala Sınır Kapısında ihracat yönünde 4 km, ithalat yönünde 1 km tır kuyruğu bulunmaktadır.
Firmalarımızın bilgilerine önemle rica olunur.”

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.