UND uyardı: Türk araçları Rusya’yı terk etsin!

UND uyardı: Türk araçları Rusya’yı terk etsin!

Rus makamlarının, 2016 yılı için geçiş belgelerini Türk tarafına göndermediğinin açıklayan Uluslararası Nakliyeciler Derneği, Rusya’da bulunan tüm Türk araçlarına, “En geç 31 Aralık tarihine kadar Rusya’yı terk edin” uyarısında bulundu.

Haftalarıdır nakliyeciye kara günler yaşatan Türkiye ile Rusya arasında yaşanan ‘uçak krizi’ artık yeni bir boyut kazanarak ‘geçiş belgesi krizi’ne dönüşmüş durumda. Rus makamları, 31 Ocak 2016’ya kadar geçerli olacak geçiş belgeleri arasına, Türkiye'ye verilen geçiş belgelerini dahil etmediğini açıkladı. Bu da, Rusya’da bulunan tüm Türk araçlarının, yılın son günü olan 1 Ocak 2016’ya kadar Rusya’yı terk etmesi gerektiği anlamına geliyor.

RUSYA BELGELERİ YENİ YILDA GEÇERSİZ
Rusya’nın Nakliyeciler Derneği olan ASMAP’tan yapılan duyuruda Türkiye'nin; ikili, frigorifik, transit, 3’üncü ülke belgeleri ile yolcu taşımacılığı belgelerinin 2016 yılında geçersiz olacağına dikkat çekildi. Duyuruda, geçiş belgelerinin 31 Ocak 2016’ tarihine kadar geçerli olduğu hususunda resmi bir doğrulamanın bulunmadığının altı çizilirken, 1 Ocak 2016 tarihinden sonra Türk araçların tutulması ihtimaline karşı Rus nakliyeciler de uyarıldı.

RUS BAŞBAKAN UYARMIŞTI
Rusya Başbakan Yardımcısı Arkadi Dvorkviç, Türkiye’ye verilen yıllık 8 bin civarındaki araç geçiş belgesi sayısının 2016 yılında 2 binle sınırlı tutulacağını açıklamış ve “Hatta gerekirse bu sayı sıfırlanabilir, yasal hazırlık başlatıldı” diye de eklemişti. Sürecin, önümüzdeki günlerde nasıl şekilleneceği nakliyecilerin kafasını meşgul ederken, Türk makamlarının bu hareket karşısında nasıl bir tavır alacağı da merak konusu…

Burak GÜNER - LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum