UND sürücü istihdamı eğitimi verdi

UND sürücü istihdamı eğitimi verdi

Son dönemde sektörümüzün iş yapış tarzının getirdiği zorunluluklar nedeniyle çoğu taşımacı firmanın sürücü özlük dosyalarının eksikliğinden...

Son dönemde sektörümüzün iş yapış tarzının getirdiği zorunluluklar nedeniyle çoğu taşımacı firmanın sürücü özlük dosyalarının eksikliğinden kaynaklı hukuki sorunlar yaşadığı gerçeğinden hareketle 5 Haziran 2014 Perşembe günü UND Eğitim Merkezinde düzenlenen seminere katılım beklenenin çok üzerindeydi.

42 katılımcının iştirak ettiği seminer ile ilgili  UND'den yapılan açıklamada "Zor şartlarda ve tüm iş yoğunluklarına rağmen bilgi ve belgeleri sektörle paylaşan Avukat Naz Ege Ege ve Aydan Bayram'a, Alışan Lojistik’ten Ayhan Öztekin çok teşekkür ederiz" denildi.

İşveren ile çalışan (sürücü) arasında yaşanan hukuki sorunların aşılması veya en aza indirgenmesi amacıyla UND bünyesinde kurulan Taşıma Hukuku Çalışma Grubu, sürücü istihdamı konusunda yasal gereklilikler ile ilgili uzun zamandır çalışma yürütmekteydi. Çalışma Grubunda görev alan avukatlar ve sektör mensuplarının birlikte derlediği dokümantasyon sistemi ve kurallara ilişkin tamamlanan çalışma ayrıntılarıyla katılımcılarla paylaşıldı.

Seminere firmaların istihdamdan sorumlu ilgili personelleri (İnsan kaynakları uzmanı, personel müdürü vb.) katılım sağlamıştır. Yaşadıkları birçok olayı avukatlarla sorma imkanı bulan katılımcılar, semineri çok faydalı bulduklarını ve mutlaka tekrar edilmesi gerektiğini ifade etmişlerdir.

Seminerde, birbirinden önemli can alıcı konular işlenmiş olup, bazı alt başlıklar aşağıdaki gibidir.

Çalışan (sürücü) ile işverenin hesap mutabakatı nasıl yapılır?

Protokol, İhbarname ve Feragatname örneği,

İbraz edilemeyen evraklar ile ilgili tutanak örneği,

Çalışanın (sürücünün) sorumlulukları – İşyeri Talimatı,

İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili talimat örneği,

İş Sözleşmesi (sürücüler için) örneği ve

Özlük dosyasında bulunması gereken diğer evraklar.

Seminer, yakın gelecekte UND Bölge Temsilciliklerimiz nezaretimizde Anadolu’da da gerçekleştirilecektir. Ayrıca İstanbul firmalarından da gelen yoğun talep nedeniyle tekrarı yapılacaktır.

[gallery columns="5" ids="77855,77854,77852,77851"]

LOJİPORT   Kaynak:UND

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum