UND Haziran Ayı Toplantısı Mardin’de yapıldı

UND Haziran Ayı Toplantısı Mardin’de yapıldı

UND’nin Haziran ayı Yönetim Kurulu Toplantısı 21 Haziran 2013 tarihinde Mardin’de bölgedeki üyelerin ve nakliyecilerinin katılımı ile gerçekleştirildi....

UND’nin Haziran ayı Yönetim Kurulu Toplantısı 21 Haziran 2013 tarihinde Mardin’de bölgedeki üyelerin ve nakliyecilerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantı vesilesiyle bölgede iki gün yoğun gündem ile temaslar gerçekleştirildi.

UND Yönetimi ve bölge nakliyecileri 21 Haziran 2013 tarihinde ilk olarak Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz’i makamında ziyaret etti ve yeni görevinde başarılar diledi. Vali Ahmet Cengiz ise yönetim kurulu toplantılarının farklı şehirlerde yapılmasının önemini vurguladı ve sektörün ekonomiye yaptığı katkılardan ötürü teşekkür etti. UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ise Sayın Cengiz’in UND Heyetini kabul etmesinden dolayı teşekkürlerini dile getirdi ve “İran Irak ve Ortadoğu’ya yapılan taşımalarda Mardin bölgesi ve üyeleri aktif rol oynamaktadır. Mardin Türkiye’nin 2020 yılı ihracat hedeflerine ulaşılmasında önemli rol oynayacaktır” dedi. Nuhoğlu ayrıca bölge nakliyecilerimizin ihtiyaçlarının giderilmesi ve tespit edilmesinde Valiliğin etkin rol alması gerekliliğinin de altını çizdi.

Valilik ziyaretinin ardından  Mardin Ticaret ve Sanayi Odasında bölge üyeleri ile bir araya gelindi ve Haziran Ayı Yönetim Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Programlama Koordinatörü Mehmet Uncu bir sunum gerçekleştirdi ve Mardin’in  bulunduğu bölgedeki lojistik öneminden bahsederek DİKA’nın nakliyecilere sunduğu mali destek programlarını anlattı.

Bölge ziyaretinin ikinci günü Cizre ve Habur’da nakliyecilerle bir araya gelindi, Habur Gümrük Müdürlüğü ziyareti ve gümrük sahası incelemesi yapıldı.  Habur Mülki İdare Amiri Turgay İlhan ve İpekyolu Gümrük Bölge ve Ticaret Müdürü Hasan Eken ile yapılan toplantıda Habur kapısındaki bekleme süreleri kapının modernizasyonu hakkında bilgiler alındı. Habur Mülki İdare Amiri Turgay İlhan, Habur’un Türkiye’deki 17 sınır kapısından en önemlisi olduğunu ve tüm trafiğin tek başına %43'ini oluşturduğunu, günlük 4.000 – 4.500 arasında büyük araç giriş çıkış olduğu bilgisini vererek, yeni yatırımlarla ve üçüncü köprünün bitmesi ile bu sayının 4.600’lere ulaşacağını belirtti.  UND Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu ise toplantıda önümüzdeki aylardan itibariyle Habur’da bir UND temsilciliğinin olacağını ve problemlerin çözümü konusunda UND aktif rol alacağını belirti. Gümrüğe her türlü yardım ve katkıyı sunacaklarını ileten Nuhoğlu, “Habur kapısı eskisi ile mukayese edilemeyecek kadar gelişmiş durumda ancak Özellikle 500 milyar dolar ihracat hedefi dikkate alındığında yapılacak daha çok şey var. Sizler, ülkenin gelişmesi için bir mücadelenin içindesiniz. Sektör adına şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

İki günlük ziyaret programı doğrultusunda Mardin, Cizre ve Silopi’deki nakliyecilerle bir araya gelerek sorunları yerinde tespit eden UND heyeti, bölgelere yönelik ziyaretlerin arttırılmasına karar verdi.

 LOJİPORT

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.