UND Hatay temsilciliği hizmete açıldı

UND Hatay temsilciliği hizmete açıldı

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Hatay Temsilciliği, törenle hizmete başladı. Törende açılış konuşması yapan UND Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi...

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Hatay Temsilciliği, törenle hizmete başladı.

Törende açılış konuşması yapan UND Yönetim Kurulu Başkanı Ruhi Ergin Özmen ,Geçen yıl ve bu yılın ağustos dönemleri karşılaştırıldığında Hatay bölgesinde, 400- 500 milyon dolarlık bir ticaret kaybının olduğunu belirterek; hem Hatay hem de bu olumsuz koşullardan zarar gören çevredeki nakliyecilere hükümetin bu dönemde destek vermesini beklediklerini söyledi.  Vergileri öteleme ve düşük faizli- uzun vadeli kredi imkânları gibi çözüm yollarıyla bu geçici sıkıntı dönemi atlatmanın mümkün olabileceğini ve hükümetten bu konuda gerekli yardımların yapılmasını beklediklerini aktardı.UND Hatay temsilciliği hizmete açıldı

Açılan hizmet binasının sektördeki tüm üyelerin bir araya gelip toplantılar yapabilecekleri ve fikirlerini tartışabilecekleri bir ortam sunduğunu belirten Özmen, nakliye sektörünün her türlü zorluğa rağmen ayakta durarak “ticaret engel tanımaz”  sloganıyla bu yatırımlara bugün olduğu gibi bundan  sonra da devam edeceklerini kaydederek insanların mutluluğu için ticaretin devam etmesi gerektiğini, Hatay için çok büyük bir öneme sahip olan Suriye ile olan ticari faaliyetlerin de bir an evvel eski canlılığına kavuşmasını arzuladıklarını söyledi.

Hatay’ın nakliye sektöründe İstanbul'dan sonra en büyük filoya sahip olan il  olduğunu belirten  Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz ise şunları kaydetti: "Suriye olayları nedeniyle bu sektörde bir yavaşlama oldu, fakat hükümet tarafından alınan tedbirler ve alternatif yollar bu alanda tekrar gelişmelerin yaşanmasına neden oldu. Ağustos ayının sonlarında İskenderun Limanı'ndan Mısır'ın Port Said Limanı'na ro ro seferleri başlattık. ro-ro seferleri sisteminin çok sağlıklı bir şekilde işlediğini, tır şoförlerinin memnun olduğunu gördüklerini belirtti. Hatay'ın İstanbul'dan sonra kara taşımacılığı alanında 2'nci büyük filoya sahip olduğunu, ihracat sıralamasında ise 9'uncu sırada bulunduğunu vurgulayan Lekesiz, "Cilvegözü Sınır Kapısı'nın kapanması ve hatta kapanmadan önce de nakliyecilerin güvenlik sorunu dolayısıyla rahat gidip gelememesinin, nakliye ve ihracat sektörünü olumsuz etkiliyordu. İskenderun Limanı'ndan ro ro seferlerinin başlamasıyla eylül ayından itibaren kentin ihracat rakamları artmaya başladı."

Açılış konuşmalarının ardından Vali Lekesiz, Başkan Özmen, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Hikmet Çinçin, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ve dernek yönetim kurulu üyelerinin katılımıyla hizmet binasının açılışı yapıldı.

[gallery order="DESC" columns="2"]

Funda BİNGÖL-LOJİPORT

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.