UND: Habur geçişlerinde ihmal olduğu iddiaları asılsız

UND: Habur geçişlerinde ihmal olduğu iddiaları asılsız

Uluslararası Nakliyeciler Derneği açıklamasında "Habur Sınır Kapısı’ndan Geçişlerde İhmaller Olduğu İddia Edilen ve Araştırılmadan, Soruşturulmadan Basına Servis Edilen Haberler Gerçeği Yansıtmamaktadır" denildi.

Uluslararası Nakliyeciler Derneği duyurusunda şu açıklamalara yer verildi:

Habur Sınır Kapısı 28.02.2020 tarihinden itibaren kapanmış olup hiçbir Türk vatandaşının Irak’a girişine izin verilmemektedir. Ülkemiz ve tüm dünya bu günlerde önemli bir virüs salgınına karşı çok büyük bir mücadele vermektedir. Bu mücadelede toplum sağlığından taviz vermeden yaşamsal öneme sahip taşımacılık faaliyetleri de tüm dünyada olduğu gibi sürdürülmektedir.

UND, bölgede her iki tarafın tampon bölgesinde yapılanmasını tamamlamış ve ofisler oluşturmuştur. Irak tarafında, 40 Iraklı şoför istihdam edilmiştir. Tampon bölgeye getirilmiş olan Türk TIR’ları, Irak’lı 40 sürücü tarafından hiç dokunulmadan ve temas olmadan karşı tarafa götürülmektedir.

Aynı şekilde, dönüşte de, Irak’ta boşaltılan TIR’lar dönüşteki tampon bölgeye yine Iraklı sürücüler tarafından bırakmaktadır. Bu süreçte araçların, % 100 dezenfekte edildikten sonra TR’ye girişime müsaade edilmektedir.

Sınırımızda yapılan taşımacılık faaliyetleri, hiçbir risk taşımamakla birlikte Sağlık Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığımızın kontrolünde yapılmaktadır. Fotoğraflarda da görüldüğü haliyle çok üst düzeyde koruma tedbirlerine sahip bir şekilde çalışmalar sürdürülmektedir.

Bu sınırımızda sürdürülen, taşımacılık faaliyetlerinde toplum sağlığını riske edecek herhangi bir açık nokta bulunmadığını ve çok özel şartlar yaşadığımız bu günlerde basına yapılan açıklamalarda hassas davranılmasının toplum sağlığı ve huzuru için çok önemli olduğunu kamuoyuyla paylaşırız.

Saygılarımızla,

habur-korona-onlemleri2.jpg

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.