Ulustrans, perakende lojistiğinde hız ve tasarruf vaadediyor

Ulustrans, perakende lojistiğinde hız ve tasarruf vaadediyor

Ulustrans Genel Müdürü Olgun Hacıalioğlu, “B2C operasyonlarımızda şu an için %99,8 oranında ürün hazırlama hızına sahibiz. Bu da hem bizim için hem de müşterilerimiz için üst düzey memnuniyet anlamına geliyor” diyor.

Donanım ve yazılıma yönelik yatırımlarıyla perakende sektöründe her geçen gün iddiasını artıran Ulustrans, minimum operasyon hatası ve maksimum hız sunuyor. “B2C operasyonlarımızda şu an için %99,8 oranında ürün hazırlama hızına sahibiz. Bu da hem bizim için hem de müşterilerimiz için üst düzey memnuniyet anlamına geliyor” diyen Ulustrans Genel Müdürü Olgun Hacıalioğlu, perakende sektörüne sundukları hizmetleri anlattı.

  • Ulustrans, perakende lojistiğinde kendini kanıtlamış firmalardan biri. Müşteri portföyünüzden ve sunduğunuz hizmetlerden bahsedebilir misiniz?

Ulustrans, 42 yılı aşkın tecrübesiyle Türkiye lojistik sektöründe uçtan uca lojistik hizmeti veren sayılı firmalardan biridir. Uluslararası kara nakliye ile başlayan hizmetlerimizi antrepo ve serbest depolama hizmetlerimiz ve yurtiçi dağıtım hizmetleri ile güçlendirdik. Bugün depolarımızda gümrüklü depolama, B2B,  B2C operasyonları, Cross-Dock, Flow-Through, Replenishment operasyonları, katma değerli hizmetler ve iade gibi birçok hizmeti aynı anda vermekteyiz. Müşteri portföyümüz ağırlıklı olarak tekstil sektöründen oluşmaktadır. Bunun yanı sıra ayakkabı, kozmetik ve züccaciye gibi sektörlere de hizmet veriyoruz. Müşterilerimizle yaptığımız entegrasyonlar ile veri alışverişini otomatik hale getirerek hem zamandan tasarruf ediyoruz hem de manuel işlemlerden kaynaklanan hataları minimize ediyoruz. Teknolojiye yatırıma önem vermekteyiz, donanım ve yazılım yatırımlarımızla operasyonel hataların minimize edilmesi ve hızın artırılması hedeflenmektedir. Müşterilerimizin beklediği hizmet kalitesine ulaşmak ve beklentinin üzerinde hizmet sağlayabilmek için gelişmeleri takip etmekte ve süreçlerimizde uygulamaktayız.

  • Pandemi dönemi, hizmetlerinizi nasıl etkiledi? Müşterilerinize bu dönemde rekabette öne çıkmaları adına depolama ve dağıtımda ne tür çözümler sundunuz?

Pandemi döneminin etkileri her hizmet türü üzerinde farklılık gösterdi. Depolama tarafında B2B operasyonlarımızda mağazalarda satışların yavaşlamasıyla ürün hareketi azaldı ancak depolama miktarında artış gerçekleşti genel anlamda süreçten olumsuz etkilenirken, B2C operasyonlarımızda ise tam aksine büyük hacim artışı yaşandı. Pandemi dönemi özellikle elektronik ticaret operasyonlarında “müşteri memnuniyeti” başlığının ön plana çıktığı bir dönem oldu. Dolayısıyla Ulustrans olarak bu dönemde müşteri memnuniyeti kavramını bir adım daha öteye taşıyarak “müşterimizin müşterisini nasıl daha fazla memnun ederiz?” kavramını ön plana çıkardık.  Bu noktada gördük ki son kullanıcılar için en önemli konulardan biri “hız”. Dolayısıyla siparişi aldığımız andan itibaren siparişin hazırlanmasından müşteriye teslimine kadar olan süreçleri analiz ettik ve sonrasında bu süreçleri optimize etmeyi ve hızlandırmayı başardık. B2C operasyonlarımızda şu an için %99,8 seviyesinde zamanında (on time) kargoya teslim hızına sahibiz. Bu da hem bizim için hem de müşterilerimiz için üst düzey memnuniyet anlamına geliyor.

  • Ürün teslimatının hızlı ve güvenli bir şekilde olması için neler yapıyorsunuz? Bu konuda teknolojiden nasıl yararlanıyorsunuz?

Hem kendi araçlarımızla yaptığımız hem de kargo şirketleriyle yaptığımız dağıtım operasyonlarında tüm sürecin izlenebilmesi için teknolojinin her yönüyle kullanmaya gayret gösteriyoruz. Özellikle yaptığımız yazılım (TMS) yatırımı ve sonrasında bu yazılımın kargo firmalarıyla entegrasyonu vasıtasıyla hem kendi birimlerimizin hem de müşterilerimizin portal üzerinden dağıtımda olan yüklerin izlenebilirliğini sağlamaktayız. Ayrıca hızın artırılması ve hatanın azaltılması amacıyla personelin manuel işlemlerini azaltılması hedeflenmiştir, yazılım üzerinde el terminalleri ile hem depo içinde hem de araç içinde okutma yapılarak yazılım üzerinde izlenebilirliği sağlamaktayız.

KAYNAK: MALLREPORT DERGİSİ

LOJİPORT

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.